Aydın'da film gibi olay

Aydın'da film gibi olay

Olay, Didim ilçesine bağlı Efeler Mahallesi Türkoğlu Caddesi Musa Utku Apartmanı'nda meydana geldi. İddialara göre; eşinden boşanma aşamasında olan ve 2 senedir Nazili Sümer Mahallesi 445 Sokak numara 8 adresinde yaşayan 36 yaşındaki Betül Karabulut, erkek arkadaşı Sezgin Kahraman (34) ile birlikte miras sebebiyle babasını ve kardeşini öldürmek için plan yaptı. Harekete geçen ikili yanlarına aldıkları İdris Y. (31) ile birlikte Nazilli’den kiraladıkları ticari taksi ile 2 Nisan günü Didim’e geldi.
HAYIR ADI ALTINDA ZEHİRLİ GÖZLEME
Betül Karabulut, içerisine tarım ilacı koyduğu gözlemeyi babası ve kardeşinin yaşadığı eve götürmesi için İdris Y’ye verdi. Ali Karateke (69) ile oğlu Birol Karateke’nin (45) birlikte yaşadığı daireye gelen İdris Y. hayır dağıttığını söyleyerek gözlemeyi baba Karateke'ye verdi. Birol Karateke acı olduğunu söylediği gözlemeyi yemekten bir süre sonra vazgeçti. Baba Ali Karateke ise gözlemeyi yemesinin ardından mide bulantısı ve baş ağrısı şikayeti ile hastaneye kaldırıldı.
EKİPLER DEDEKTİF GİBİ ÇALIŞTI
Yoğun bakıma alınan baba Ali Karateke, taburcu edildikten sonra eve döndü. Talihsiz baba bir gün sonra oğlu tarafından ölü olarak bulundu. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Grup Amirliği ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Ekipler olay günü başka hiçbir haneye hayır yemeğinin verilmediğini tespit etti. Bunun üzerine çevredeki güvenlik kamaraları inceleme altına alındı. Görüntüleri izleyen ekipler Nazilli'den gelen ticari taksiye yoğunlaştı.
NAZİLLİ'DE OPERASYON
Şoförün verdiği ifadeden yola çıkan ekipler Ali Karateke’nin Nazilli’de yaşayan kızına ulaştı. Ekipler 11 Nisan Cumartesi sabahı Betül Karabulut'un Nazilli'deki adresine operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Betül Karabulut ile erkek arkadaşı Sezgin Kahraman gözaltına alındı. İdris Y. gibi ikiliye yardım ettiği öğrenilen Nurhayat K. (64) da gözaltına alınan diğer isimler oldu. Şüpheliler Didim polisi tarafından ilçeye getirildi.
HER ŞEYİ İTİRAF ETTİ
Betül Karabulut'un Didim emniyetindeki sorgusunda her şeyi itiraf ettiği öğrenildi. Karabulut ve suçlamaları kabul etmeyen sevgilisi Sezgin Kahraman, emniyetteki işlemleri ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki şüpheli ise serbest bırakıldı. Betül Karabulut ile babası Ali Karateke’nin aralarının iyi olmadığı, annelerinin vefatından sonra evdeki hisselerinin satışı konusunda anlaşmazlık yaşadıkları, ekonomik sebeplerle babasına yönelik olayı tasarladığı öne sürüldü. (İHA)

...

Diğer Haberler