Normalleşme bu illerden başlayacak!

Normalleşme bu illerden başlayacak!

Normalleşme süreciyle ilgili tüm bakanlıkları ve birçok kurumu ilgilendiren seri kararlar alınması gerekeceği için koordinasyon sağlanacak. Belirlenecek kriterlerin uygulayıcısı bakanlıklar olacak. Kriterlerin uygulanmasında öncelik son 5 gün içinde vaka bildirmeyen illere verilecek. Bu iller, salgınla mücadelede benzer sonuçlar gösteren komşularıyla yeniden ilişki içinde olabilecek. Hayatın normale dönmesi için son 5 gün oldukça önemli.
Bilim Kurulu’ndaki halk sağlığı uzmanları da salgının yönetimi üzerinde çalışıyor. Bu konuda bir ekip oluşturuldu. Onların yapacağı hazırlıklara göre gevşetme politikaları belirlenecek
Aydın'da son günlerde görülen sosyal mesafe ihmali ve vatandaşların evde kalmak yerine sokaklarda vakit geçirmesi, vaka sayısını etkiliyor. Bu da Aydın'ın normalleşme sürecine girecek iller arasında olma ihtimalini azaltıyor.  Yetkililer, vaka sayısının en aza indirilmesi ya da engellenmesi için sosyal izolasyon, mesafe ve hijyen gibi  konularda dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

...

Diğer Haberler