Ulucan için karar verildi

Ulucan için karar verildi

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, "Komşusu ayıkken sarhoş yatan bizden değildir" şeklinde sosyal medya paylaşımı nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesi kapsamında, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” gerekçesiyle gözaltına alındı. Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Ulucan, ardından adliyeye sevk edildi. Ulucan, yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"MÜVEKKİLİM ŞAKA YAPTI"
Ulucan’ın Avukatı Halil Şakar, yaptığı açıklamada "Müvekkilim isnat edilen suçu işlemek gibi bir amaç ve kasıt içerisinde olmamıştır. Kendisi dini ve ahlaki değerlere sonuna kadar saygı duyan ve çevresi tarafından da böyle tanınan biridir. Müvekkilim söz konusu paylaşımı şaka ve nükte olarak paylaşmıştır” dedi.

"DİNİ DEĞERLERE BAĞLIYIM"
Avukat Şakar’ın açıklaması ardından konuşan Ulucan, "Daha önce defalarca sosyal medyada paylaşılmış olan bir cümleyi paylaştığım için suç duyurusunda bulunulmuş ve bunu için sabah saatlerinde emniyete davet edildim ve ifade verdim. Sonrasında savcılık mevcutlu olarak istediği için adliyeye getirildim. Sosyal medyada yapılan bir paylaşımla insanın değerlendirmesini doğru bulmuyorum. Sosyal medya profilim incelendiğinde de dini ve ahlaki değerlere bağlı bir insan olduğumu göreceksiniz. Ülkemiz ve dünyamız böyle zor bir süreçten geçerken bir tweetle hakim karşısında olmaktan dolayı büyük üzüntü duyuyorum" ifadelerini kullandı.

...

Diğer Haberler