Arılara kadın eli değdi

Arılara kadın eli değdi

Dünya genelinde yaşanan koronavirüs tehlikesi ardından insanların arı ürünlerine yönelik ilgisi arttı. Aydınlı kadınların ürettiği ana arılar ise yurt içi ve yurt dışındaki üreticilerin bir numaralı tercihi oldu.
"KADINLAR DAHA BAŞARILI"
Yaklaşık 12 yıldan beri sektörde olan kadın üreticilerden Demet Özdemir, ana arı üretim sezonunun başladığını, incelik isteyen bir iş olmasından dolayı bu noktada kadınların daha başarılı olduğunu savundu. Arıların gerek yurt içinde gerekse yurt dışında üreticiler tarafından ilgiyle karşılandığını ifade eden Özdemir, İran'a kadar gönderilen arılardan elde edilen ürünlere taleplerin arttığını dile getirdi.
KORONASAVAR ÜRÜNLER
Bal ürünlerinin koronavirüs ile mücadelede önemli bir yere sahip olduğunun mesajını veren Özdemir, bu nedenle içinde bulundukları sezonun ayrı bir öneme sahip olduğunu ekledi. Kraliçe arı üretimi yaptığını belirten Özdemir, "Yüzükten çıktıktan sonra ana kutulara veriyorum arıları. 2-3 gün kovanda durduktan sonra, çiftleşme oluyor. 15-16 günlük sürenin ardından satışa hazır hale geliyor. Ayrıca bir ana arı günde 2 bin, 2 bin 500 yumurta atabiliyor, yaklaşık 2 sene ömrü oluyor” diye konuştu. (İHA)

...

Diğer Haberler