Bakan Pekcan açıkladı

Bakan Pekcan açıkladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanı ve 61 Sektör Meclis Başkanı ile toplantı gerçekleştirdi. Webinar Sistemi ile gerçekleştirilen toplantıya Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan da katıldı. Toplantıda söz alan Arslan, İçişleri Bakanlığının Genelgesi Kapsamında işyerleri kapalı olduğu için mağdur olan üyelere kira yardımı yapılması yönündeki talebini dile getirdi.
Bu süreçte işyerlerini zorunlu olarak kapatan ve mağdur olan üyelerinden gelen talepleri yetkililere aktardıklarını belirten Arslan, “İşe devam, can suyu ve nefes kredileri de taleplerimiz arasındaydı, görüşmeler sonucunda hayata geçirildi ve üyelerimiz yararlanmaya başladı. Bu şekilde bir nebze olsun üyelerimize destek olduğumuzu düşünüyorum Nazilli Ticaret Odası olarak amacımız, bu zor süreci üyelerimizin en az hasarla atlatabilmesidir” dedi.
Bakan Pekcan’la gerçekleştirilen toplantıda da gelen talepler hakkında konuştuğunu söyleyen Arslan, “Kira Yardımı desteğini Sayın Pekcan’a ilettik. Birçok üyemiz işyerleri kapalı olduğu için zor durumdadır. Açık olan işyerleri ise düşük kâr marjı ile devam etmektedir. Gelirleri giderlerini karşılayamaz durumdadır. İşyeri, Genelge kapsamında kapalı olan üyelerimiz öncelikli olmak üzere destek olunması için talebimizi tekrar dile getirdik. Belirli bir süre ile yapılacak bu destek sonrası üyelerimiz mali açıdan rahatlama sağlayacaktır” diye konuştu.
Konu hakkında açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kira Yardımı adı altında yapılacak destek paketi için çalışmaların başladığını, önümüzdeki günlerde duyurulacağını belirtti.

...

Diğer Haberler