Bakan Selçuk açıkladı: Ödemeler bugün başladı

Bakan Selçuk açıkladı: Ödemeler bugün başladı

HABER MERKEZİ- Koronavirüsle mücadele dahilinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında yardımlar arasından olan ihtiyaç sahibi ailelere 1000 TL nakdi yardımın ikinci bölümü bugün itibariyle başladı.
1-5 Nisan 2020 tarihleri arasında 2 milyon 111 bin aileye 1000'er lira ilk desteğin yapıldığı kaydeden  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Zehra Zümrüt Selçuk, " 3 Fazna oluşan bu destekte, 2,3 milyon haneye Faz 2'de 1000 TL nakdi yardım yapıyoruz. " dedi.
İLK DESTEK BUGÜN 
İlk verilen destekte olduğu gibi ikinci nakdi yardımlarda da bu hanelerin Sosyal Yardımlar sisteminde kayıtlı olduğundan dolayı herhangi bir başvuruda bulunmasına gerek olmadığını kaydeden Selçuk, şunları söyledi:
"1000 TL nakdi destek ödemesi bugün, bu hanelerimizin PTT hesaplarına yatırılmaya başlandı. Bu yardımlar da  bir önceki yardımda olduğu gibi, virüsün bulaş riskini azaltmak için evlere götürülerek, elden teslim edilecek."
3. ÖDEMELER İÇİN BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN YAPILACAK
3. Faz 1000’er lira ödemeleri için başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden alınmaya başlanacağını da belirten Bakan Selçuk, 
"Faz 3 kapsamındaki ödemeler kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Aynı haneden birden çok başvuru yapılırsa, bunu tek başvuru olarak değerlendireceğiz." şeklinde konuştu.
Bakan Selçuk, 3. Faz kapsamındaki ödemelere ilişkin tarihleri ayrıca açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

...

Diğer Haberler