"Berberler bayrama 1 hafta kala açılmalı"

Aydın Berberler Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, berber ve kuaför dükkanlarının Ramazan bayramına 1 hafta kala açılmasını beklediklerini kaydederek söz konusu adımın hem işveren hem de vatandaşların menfaatine olacağını belirtti. Bu konudaki taleplerini hükümet yetkilileri ile milletvekillerine ilettiklerini ifade eden Çetindoğan,"İnşallah ani bir karar çıkar ve biz de tüm üyelerimize müjdeleriz" dedi.
"YARDIM YETKİMİZ VE BÜTÇEMİZ YOK"
Ekonomik yardımlar konusuna değinen Çetindoğan, "Biliyorsunuz biz esnaf kefalet değiliz. Esnaf kefaletin yasası ayrı, odaların yasası ayrı. Odalarda böyle bir bütçe yok. Biz üyelerden alınan aidatlar ile ayakta duruyoruz. Eleman çalıştırıyoruz, katılım payları var. Kendi yağıyla kavrulan bir sistemin içerisindeyiz. Böyle bir yardım yapma yetkimiz yok," ifadesini kullandı.
"DEVLETİMİZ GÜÇLÜ"
Aydın genelinde toplam 12 bin işyerinin kapalı olduğunu belirten Çetindoğan, devletten yardım beklediklerini belirtti. Çetindoğan, "Devletimiz güçlü bir devlet. İşyerleri kapalı olan esnafa asgari ücret kadar yardım yapılsa can suyu olur, yaramıza merhem olur diye düşünüyorum." dedi.

...

Diğer Haberler