Eczacılar için nakdi yardım

Eczacılar için nakdi yardım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretli maske satışının yapılmayacağını duyurmuştu. Bunun üzerine bir açıklama yapan Aydın Eczacılar Odası Başkanı Sefa Karaarslan, kararın telefon yoluyla eczacılara iletildiğini ve yasak geldiği andan itibaren maske satışlarının durdurulduğunu söyledi.

"MASKE TAKMA ZORUNLULUKLARI VAR"
Şu anda Aydın’da hiçbir eczanede maske satışı yapılmadığının altını çizen Karaarslan “Eczacının elinde olan 1 paket maskeyi zaten kendisi de kullanmak zorunda. Çünkü işini yaparken maske takma zorunluluğu var. Sokağa çıkarken, markete giderken de kullanmak zorunda. Ellerinde maske var ise kendisine de yetmeyecek durumda” dedi.

"ECZANELER TEHDİT ALTINDA"
Koronavirüsten dolayı birçok işletmenin kepenk indirdiği bu dönemde Aydın’da şimdilik kapanan eczane olmadığını ancak ilerleyen dönemde sıkıntı yaşanabileceğini dile getiren Karaarslan “Bir salgın var ortada. Her an için eczaneler tehdit altında. Hastalar hastaneden sonra eczaneye geliyorlar. Hatta hastaneye gitmeden, aile hekimlerine gitmeden raporlu ilaçlarını devam reçetesiyle alabilmek için eczanelere geliyorlar. Bu anlamda bu risk var ama inşallah olmaz” diye konuştu.

5 BİN TL DESTEK
Devletin açıkladığı yardımların yanı sıra Aydın Eczacılar Odası olarak da tedbirler aldıklarını vurgulayan Sefa Karaarslan, Oda bütçesinden eczacılara nakdi destekte bulunacaklarını dile getirdi. Karaarslan “Türkiye Eczacılar Birliği 5 bin liralık paket açıkladı. Aydın Eczacı Odası olarak bir destek paketi de biz açıkladık. Eczacılar Birliğinin yapacağı o 14 gündeki desteğin sonrasında eczanesi kapatmak zorunda kalanlar için biz de 5 bin lira destek yapacağız” ifadesini kullandı.

...

Diğer Haberler