En büyük sıkıntı artan fiyatlar

En büyük sıkıntı artan fiyatlar

Aydın’da 1979 yılında kurulan ve şu anda Türkiye’nin en büyük tarımsal üretim kooperatifleri arasında yer alan Nazilli ve Çevreleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin (Örkoop) Başkanı Ünal Önal, üretime ara vermeden devam ettiklerini ancak ülke genelinde yaşanan koronavirüs tehlikesi ardından en büyük problemlerinin artan yem fiyatları olduğunu belirtti.
"GİRDİ MALİYET ARTTI"
Nazilli ve çevresinde 2 bin 642 ortak ile üretim çalışmalarına devam ettiklerini ve günlük 320 ton süt aldıklarını kaydeden Başkan Ünal Önal,
koronavirüs salgını sonrası süt üreticilerinin artan yem fiyatlarından dolayı sıkıntıya düştüğünü belirtti. Virüsten önce 80 lira olan 50 kiloluk yem çuvalı fiyatının son iki ayda peş peşe gelen 4 ayrı zam ile birlikte 100 TL’ye yükseldiğine dikkat çeken Önal, bu şekilde girdi maliyetinin yüzde 25 oranında arttığını dile getirdi.
Bu zor günlerde üretime devam ettiklerinin altını çizen Önal, üreticilere destek verilmesini istedi. Önal, süte litrede verilen prim desteğinin 0,15 kuruştan 0,25 kuruşa yükseltilmesini talep etti. (İHA)

...

Diğer Haberler