Esnaf tehlikenin geçmesini bekliyor

Esnaf tehlikenin geçmesini bekliyor

Türkiye'de yaşanan koronavirüs tehlikesi turistin bölgeleri de derinden etkiledi. Sezonun açılmasına sayılı günler kala müşteri bekleyişini sürdüren Aydın'ın turistik ilçesi Didim'deki esnaf, sürecin bir an önce bitmesini ve hayatın normale dönmesini istiyor.
"PİYASALAR ETKİLENDİ"
O isimlerden biri olan kuyumcu Aziz Ceylan, özellikle altın ve dövizdeki fiyat artışlarının ekonomiyi olumsuz etkilediğini savunarak, sürecin en az hasarla atlatılması arzusunu taşıdığını söyledi. Ceylan, "Piyasalara bakıldığında döviz ve altında ciddi bir yükseliş var. Bu hem ülke ekonomisini dolayısıyla ilçe ekonomisine de olumsuz etkilemektedir. Temennimiz ülkemizde ve ilçemizde de salgından en kısa zamanda kurtulup normal hayata dönmektir." dedi.
"OLUMSUZ ETKİLERİ OLACAK"
Bakanlığın hayata geçirdiği önlemlerin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ceylan, "Bu süreç ne kadar erken toparlanırsa daha az zararla atlatılacaktır. Ama bu sürecin mutlaka olumsuz etkileri olacaktır. Şu anda gerek ülkeler arası gerekse iller arası ulaşımda sorunlar yaşanıyor. Turizmle beslenen ilçeye dışarıdan insan gelmeyince ilçe ekonomisi olumsuz etkilenecektir. İlçede esnaflar olarak gün için de 4-5 saat mekanı açık tutarak süreci atlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu. (İHA)

...

Diğer Haberler