'Fatura salgının ardından çıkacak'

'Fatura salgının ardından çıkacak'

Nazilli Ticaret Odası ve Nazilli Sanayi Kooperatifi Başkanı Nuri Arslan,koronavirüsün ilçe esnafına ve ekonomisine yönelik etkisi hakkında konuştu. Arslan, “Salgının faturası, salgının ardından ortaya çıkacak” dedi.
“ ERTELEME ÇÖZÜM DEĞİL”
Nazilli esnafının en büyük sorunun kiralar olduğunu söyleyen Başkan Arslan, “Genelgeden dolayı birçok esnafımız kepenk kapattı. Net bir rakam veremiyoruz ama bu konu hakkında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkesin iş yerleri kapalı ama kiraları devam ediyor. Erteleme çözüm değil çünkü bu kiraların birikmesi de bir sıkıntı. Bu sorunun acil çözülmesi gerekiyor. Hükümet de sürekli bu konular üzerine çalışıyor, yeni paketler yayınlıyor. Kira sorununun da çözüleceğine inanıyoruz” diye konuştu.
‘ NEFES KREDİSİ’ GELİYOR
Ticaret Odası olarak bu süreçte üyelerinin sorunlarına çözüm üretmek için çaba harcadıklarını belirten Arslan, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu ile sürekli iletişim halindeyiz. Kendisi ile gerçekleştirdiğimiz son görüşmede bu ay içerisinde Nefes Kredi’sinin geleceğini söyledi. Bu krediden ticaret odası üyeleri faydalanabilecek. Şu anda gerçekleştireceğimiz en büyük çalışma bu. Bundan sonraki süreçte de daha yeni çözümler üretmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

...

Diğer Haberler