Koronavirüs çileği vurdu

Koronavirüs çileği vurdu

Koronavirüs salgınından dolayı ürününü yurtdışına ihraç edemeyen çilek üreticisi, bir çok semt pazarının kapatılması ve vatandaşın talebinin
azalması ardından büyük yara aldı. Üreticiden 3 liraya alınan çilek, Atça Meyve Hali’nde 3 ila 5 liraya, semt pazarlarında 8 liraya, karayolu kenarında kurulan tezgahlarda ise 10 liraya alıcı buldu.
“SALGIN BİZİ ÇOK KÖTÜ VURDU”
Konu hakkında konuşan çilek üreticisi ve pazarlamacısı Ercan Sarıkaya, “Ürünü tarladan toplayacak işçi bulamıyoruz, dağ köylerinden gelecek işçiler jandarmadan dolayı gelemiyor. Jandarma sadece çilek tarlası olanların geçişine izin veriyor. Bol ürünümüz var ama ne toplayabiliyor, ne de topladığımız zaman satabiliyoruz. Koronavirüs salgını bizi çok kötü vurdu” ifadelerini kullandı.
“SABİT FİYAT YOK”
Çilek talebinin azaldığını belirten Sarıkaya, “Ürünü tarladan toplayıp getiriyoruz ama her zaman alıcı bulamıyoruz. Alıcı bulursak 5, bulamadığımız zaman da 3 liradan satış yapıyoruz. Birçok semt pazarı kapandı, açık olanlarda da yeterli satış yapılmıyor. Durum böyle olunca esnaf bizden az çilek alıyor ve bunun üzerinden kar etmek için yüksek fiyatlara satıyor” şeklinde konuştu.

...

Diğer Haberler