Malatya’nın ekonomik durumu

Malatya’nın ekonomik durumu

Özellikle kayısısı ile ünlü olan şehirde çok sayıda kayısı fabrikası vardır ve Türkiye’ye dağılımın neredeyse yüzde ellisi bu şehirden karşılanmaktadır. Ayrıca yaklaşık yüzde doksan beş oranında ise kayısı ihraç edilir. Şehir kalkınma açısından da üst sıralardadır. Şehirde bulunan üniversite ve gelişme gelişmekte olan bir şehir olması vasıtası ile devlette bölgeye destek vermektedir.
Ekonomik Faaliyetler HakkındaTarım alanında Malatya tahıl üretiminde üst sıralardadır. Bunun dışında ise bölgede buğday, arpa, nohut, fasulye, tütün, şekerpancarı ve patates tarım ürünleri arasında yer almaktadır. Bölgede turunçgiller dışında neredeyse tüm meyveler yetişmektedir. Tüm dünyaca ünlü olan kayısısı ile her zaman en fazla üretim yapan şehirdir. Kayısı dışındaki ünlü olduğu diğer bir meyve ise Napolyon kirazıdır. Üretilen kayısının yaklaşık olarak yüzde doksan beşi ihraç edilmektedir.
Sanayi alanında ise tarıma dağlı sanayi anlayışı yürütülmektedir. İlin ekonomisinde kayısı önemli yer tutmaktadır. Bu nedenle bölgede oldukça fazla kayısı fabrikaları bulunmaktadır. Kurutulmuş kayısı, taze kayısı ve meyve suları ile canlılığını korumakta olup, dışarıya ihraç yapılmaktadır. Malatya ayrıca tekstil alanında da gelişmiş bir şehirdir. İstihdamda kayısı fabrikalarının yanı sıra tekstil de önemli yer tutmaktadır. Yetişmiş eleman sayısı oldukça fazladır. Tekstil alanındaki faaliyetlerine olukça önem verilmektedir ve hazır giyimde ciddi işler başarmaktadır.
Malatya’nın Ekonomiye EtkisiMalatya kayısı üretimi sayesinde Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlamaktadır. Hem istihdam sağlamakta hem de dışarıya yaptığı ihraçla adından oldukça söz ettirmektedir. Devlet tarafından verilen KOBİ’lere destek sayesinde de pek çok işletmeye destek olunmaktadır. Ayrıca pek bilinmese de madencilik alanında da zengin bir şehirdir. Demir, krom, bakır, amyant ve kurşun madenleri oldukça sık bulunmaktadır ve işletilmektedir. Yılda yaklaşık olarak neredeyse 500 bin ton demir işletilir ve bu demir Karabük iline gönderilir.
Tüm bu gelişmelerin yanı sıra devlet tarafından oldukça önem verilen yenilebilir enerji önemli yeraltı kaynaklarındandır. Bunun için çeşitli çalışmaların yanı sıra santraller de kurulmuştur. Görüldüğü üzere Malatya hem ülkemiz için hem de dünya için önemli bir şehirdir. Ayrıca sürekli olarak gelişmekte olup, daima daha iyisini hedeflemektedir. Tarım, tekstil, madencilik ve diğer pek çok konuda ülke ekonomisine katkıları mevcuttur. Bölgede bulunan çeşitli fabrikalar sayesinde halka destek de vermektedir.
Malatya Hakkında Diğer BilgilerMalatya haber olarak bulabileceğiniz ekonomi ile çeşitli bilgiler bulunmaktadır. Şehir hem özel olarak hem de devlet tarafından sürekli olarak desteklenmektedir. Ayrıca şehirde bulunan ve süper ligde faaliyet gösteren futbol takımı sayesinde de ekonomik olarak destek görmektedir. Halk ekonominin içinde yer almakta olarak sürekli olarak kalkınmaya destek vermektedir. Malatya ile merak ettiğiniz tüm detaylı bilgilere yerel gazetelerde, ulusal gazetelerde ve internet sitelerinde bulabilirsiniz.
https://malatyahaberleri.net/ sitesine giriş yaparak şehrin ekonomik durumu hakkında ve diğer konularda çeşitli haberlere ulaşabilirsiniz. Şehirde yaşanan tüm gelişmeleri anlık olarak sizlere aktarmaktadır. Malatya’nın ekonomik durumu, sosyo-kültürel durumu, hava durumu, şehirde yaşanan gelişmeler, para durumu, spor ve diğer pek çok konuda bu siteden bilgi alabilirsiniz. Bu bilgiler dışında ise ülkede yaşana gelişmeler ile de sizlere son dakika ve güncel bilgileri sunmaktadır. Malatya ülkemizde bulunan önemli bir şehir olmakla beraber son derece gelişmiş bir şehirdir.

...

Diğer Haberler