Nazilli esnafı krediye akın etti

Nazilli esnafı krediye akın etti

Nazilli Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, koronavirüs tedbirleri kapsamında kurum olarak esnafın en az hasarla süreci atlatması için çabaladıklarını söyledi. Kredi başvuruları üzerinde titizlikle çalıştıklarını kaydeden Öztunç, şu ana kadar 600 esnafın kredi talebinde bulunduğunu açıkladı.

“ŞARTLARI KARŞILAYAN HER ÜYEMİZ YARARLANABİLİR”
Kooperatife kayıtlı bin 500 üyeleri olduğunu dile getiren Öztunç, “Şartları karşılayan her üyemiz kredilerden yararlanabilir, kapımız herkese açık. Bazı üyelerimizin önceki kredi ödemelerinde sıkıntı olduğu için kefil isteyebiliyoruz. Böyle bir sicili olmayanlara ise kefilsiz kredi imkanı sunuyoruz. 65 yaş üzeri üyelerimizin ise dosyalarını hazırlıyor, evlerine giderek imzalarını alarak başvurularını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“FAİZSİZ 3 AY ÖTELENDİ”
Devletin, esnafın yanında olduğunu belirten Öztunç, “Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifleri Birlikleri Merkezi (TESKOMB) Genel Müdürümüzün gerçekleştirdiği çalışma sonucunda kurumumuzdan kredi alan esnaflarımızın ödemeleri faizsiz şekilde 3 ay ötelendi” diye konuştu.

...

Diğer Haberler