'Ruhsatınız iptal edilebilir'

'Ruhsatınız iptal edilebilir'

İçişleri Bakanlığı'nın kornavirüs tedbirleri kapsamında yayımladığı genelge ile aralarında berber ve kuaför salonlarının bulunduğu birçok iş yerinin faaliyeti geçici olarak durduruldu. Söz konusu gelişme ardından bazı berber ve kuaförlerin evlerde hizmet verdiğine yönelik iddialar ortaya atıldı. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (AYESOB) ve aynı zamanda Aydın Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selahittin Çetindoğan, söz konusu gelişmeyle ilgili değerlendirmede bulundu.

"BİR KEZ DAHA UYARIYORUM..."
Alınan kararlara uyulması gerektiğini belirten Çetindoğan, "Evde hizmet almak isteyen, yada evde hizmet vermek isteyen kişileri buradan bir kez daha uyarmak isterim. Her şeyden önemlisi sağlık kurallara uymayarak hem kendimizi hemde ailemizi tehlikeye atmış oluruz. Bu zaman zarfında zor olduğunu bilsem de ricam şudur; faaliyetlerimizi evlere taşımayalım. Evde çalışanları fark edenlerin 155’i arayarak ihbar etmeleri önemlidir. Tespit edilmesi halinde uygulanacak para cezası mevcuttur ve bu ruhsat iptaline kadar gidebilmektedir." ifadesini kullandı.

İSTEKLER VEKİLLERE İLETİLDİ
İş yerini kapatmak zorunda olan esnafın ödeme yapmakta da zorlandığını kaydeden Çetindoğan, "82 oda başkanımızla görüştük, bu süreçte esnafın rahat bir nefes alması adına neler yapılabileceği konusunda onlarında fikirlerini aldık ve 25 maddelik bir yazıyı Aydın Milletvekillerimize ilettik. Kira ödemeleri, Vergi-SSK-Bağkur primleri, kredi ve kredi kartı borcu olanlar için erteleme, esnafa daha az şartları olan faizsiz ve 6 ay ödemesiz kredi kullandırılabilmesi gibi birçok konuyu gündeme getirdik. Umuyoruz ki herkes adına güzel sonuçlar çıkar ve bir nebzede olsa rahatlarız." diye ekledi.

...

Diğer Haberler