Şoför esnafı zor durumda

Şoför esnafı zor durumda

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bütün toplu taşıma araçlarında yolcu kapasitesi yüzde 50 oranında azaltılmış ve sosyal mesafe kuralı getirilmişti. Bundan dolayı gelirleri azalan ancak giderleri sabit kalan şoförlerin acil olarak desteklenmesini söyleyen Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, pandeminin bu şekilde sürmesi halinde iflas edeceklerini dile getirdi.

" ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ İLETTİK"
Şoförler Odası olarak önerilerini Esnaf Odalarına ilettiklerini belirten Özmeriç “İlgili kurumlara bunlar iletildi. Bekliyoruz. Şu anda seferlerimizi azaltarak halka hizmet ediyoruz. Çünkü bizim halkı ulaşımdan mahrum etmek gibi bir lüksümüz yok. Biz kamu hizmeti yapıyoruz. İnsanlardan şikâyet gelmeyecek şekilde yolcumuz azalsa da yarım kapasiteyle çalışarak hizmet etmek zorundayız ”dedi.

"PARALARI CEBİMİZDEN VERİYORUZ"
Akaryakıt giderlerini dahi karşılayacak durumda olmadıklarını dile getiren Özmeriç “Şoförlerimizin parasını cebimizden veriyoruz. Yani desteğe ihtiyacımız olduğu gün gibi ortada. Biz şu anda çalışıyorsak işimizi kamu hizmeti olarak gördüğümüz için çalışıyoruz. Bu süreçte zarardayız. Yani bu hizmet nereye kadar devam eder bilemiyoruz. Şu an itibari ile dayanmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

"ELİMİZDEKİ İMKÂNLAR KISITLI"
Aydın Şoförler Odası olarak bütçelerinin kısıtlı olduğunu ancak ellerinden geldiğince oda esnafına yardımda bulunduklarını belirten Özmeriç “Odamızın bütün hizmetlerini devam ettiriyoruz. Bir arkadaşımızın aracı arıza yapmış olsa, herhangi bir hastalık olmuş olsa, herhangi bir ihtiyacı olmuş olsa biz bunu yönetim kurulu kararlarımıza geçirmek suretiyle kendilerine yardımcı oluyoruz. Çekici hizmetini ücretsiz veriyoruz." açıklamasını yaptı.

"AYAKTA KALMALIYIZ"
Son olarak ilgili kurullardan destek beklediklerinin altını çizen Özmeriç “Her kurumun belli bir bütçesi olduğu için yasalar çerçevesinde desteklerini bekliyoruz. Çünkü onlar bizim aynı zamanda hizmet sektörü olduğumuz için iş ortağımız sayılır. Biz ayakta kalmazsak hizmet verecek kimse kalmaz” sözlerini kullandı.

...

Diğer Haberler