Üreticinin yüzü gülüyor

Üreticinin yüzü gülüyor

Türkiye’nin en önemli çilek üretim merkezlerinin başında gelen Aydın’da hasat dönemi başladı. Üreticiler ihracat olmamasına rağmen iç piyasanın hasat edilen çileği çektiğini ve şu anda pazar sıkıntısı olmadığını belirtti.
ÜRETİCİLER MEMNUN
İncirliova ilçesinde yaklaşık 120 dönüm alanda çilek üretimi yapan Mehmet Karaca, koronavirüs salgınına rağmen sürecin devam ettiğini kaydetti. Çilek fiyatlarının geçen yıla oranla yaklaşık 1 TL düşük olduğunu ifade eden Karaca, buna rağmen şu andaki durumdan memnun olduklarını söyledi.
"İHRACAT YOK AMA..."
Hava şartlarından dolayı hasat mevsimine biraz geç başlandığını ancak ürünün rekolte, kalite ve nefaset bakımından çok iyi olduğunu belirten Karaca, "Şu anda çileğin kilosu 5.5 - 6 TL’ye gidiyor. Geçen yıl 7-8 TL idi. İhracat olmasa da ürün iç piyasada tüketiliyor." dedi.
TEHLİKEDEN UZAKTA ÇALIŞIYORLAR
Çilek işçileri ise günlük 70 TL'ye çalıştıklarını belirtti. Evde oturmak yerine herkesin çalışmak istediğini belirten işçilerden Elif Çakar, bu dönem çiftçilerin işçi sıkıntısı yaşamadığını kaydetti. Çakar, tarlada koronavirüs tehlikesinden uzak bir şekilde çalıştıklarını belirtti. (İHA)

...

Diğer Haberler