5 il için tsunami uyarısı! Aralarında Aydın da var..

5 il için tsunami uyarısı! Aralarında Aydın da var..

ELİF BÜŞRA YURT- Ege Denizi ve Akdeniz'de meydana gelen depremlerin ardından yetkililerden uyarılar art arda gelmeye başladı.  AFAD tarafından son olarak Akdeniz'de Girit Adası açıklarında 6,5 şiddetindeki deprem endişeyi daha da arttırdı. Jeofizik Mühendisleri Odası  Antalya Şubesi eski 2'nci Başkanı Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, depremin ardından yaptığı açıklamayla aralarında Aydın'ın da bulunduğu 5 şehri işaret etti.
TSUNAMİ VE 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!
Akdeniz'de 7 şiddetinde deprem beklediklerinin altını çizen Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü,  Antalya, Burdur, Isparta, Muğla ve Aydın'ın riskli şehirler arasında olduğunu söyledi. Yüklü, 7'nin üzerinde meydana gelecek depremin ardından sahil kesimlerinde tsunami oluşabileceğinin uyarısını verdi.
Ayrıca Yüklü, "Kıyı kesimi bulunan illerde de tsunami tehlikesi olacaktır. Gevşek zeminler dediğimiz alüvyon zeminlerde sıvılaşmadan dolayı daha hızlı bir yıkım söz konusu olabilir." ifadelerinde bulundu. 
Bahsedilen bölgede bir sıkışmanın olduğunu söyleyen Yüklü "Helen-Girit Yayı dediğimiz bölümde 7 şiddetinin üzerinde meydana gelecek büyük bir deprem bekleniyor. Şu anda 6.5 şiddetinde depremlerin olması, depremin enerjisini boşalttığı anlamına gelmiyor. Çünkü bunlardan binlerce binlerce olması gerekiyor ki oradaki enerjiyi boşaltabilesiniz. Şu anda o bölgelerde bir sıkıştırma söz konusu, kısaca Afrika levhası Anadolu'ya hareket ediyor. 7 büyüklüğündeki depremin oluşmasının ardından tsunami de beklenecektir" dedi.

...

Diğer Haberler