9 günlük sokağa çıkma yasağı geliyor

9 günlük sokağa çıkma yasağı geliyor

HABER MERKEZİ- Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugün köşe yazısında 18 Mayıs'da kritik karar verileceğini kaleme aldı. Yazısında, Mayıs ayının normalleşme periyodunun hazırlık aşaması olacağı netleştiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayrama kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam edeceğinin bilgisini verdiğini söyleyen Selvi, ama asıl bayramdan sonrasında ne olacak? sorusunun yanıtını verdi.
Yazısında Selvi, 9 günlük yasağa değindi. İşte yazının bir kısmı "Ramazan Bayramı 24 Mayıs Pazar gününe muadil geliyor. Cumartesi günü arife, pazar günü ise bayram olduğu için esasen sokağa çıkma yasağının kapsamında olacak. Ancak bu süreçte aydınlatılması ihtiyaç duyulan iki tarih var.
Ramazan Bayramı’nın ikinci ve üçüncü günü de sokağa çıkma yasağı kapsamına alınıp 4 gün olarak uygulanacak mı?
Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde, 23 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 1 Haziran Pazartesi günü bitmek üzere 9 günlük sokağa çıkma yasağı söz konusu mu?
Normalleşme takvimi pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Kontrollü bir normalleşme sürecine hazırlık yapılıyor. Ramazan Bayramı’nda da şehirlerarası seyahatler yapılamayacak. Ama bayramda sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağına şimdiden karar verilmeyecek. 18 Mayıs tarihinde yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bayramla ilgili süreç netleştirilecek. Piyasalar rahat olsun. İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde. Eğer veriler iyi gelmeye devam ederse 4 gün dahi düşünülmeyebilir."
BU HAFTA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BAŞLIYOR?
Cumhurbaşkanı Erdoğan sokağa çıkma yasağı ile alakalı geçtiğimiz günlerde izahat yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,1 Mayıs gece 00.00'dan başlayıp 3 Mayıs gece 24'e kadar sokağa çıkma yasağı olacağını açıkladı.

...

Diğer Haberler