ABGC Başkanı Cem Ulucan serbest bırakıldı

ABGC Başkanı Cem Ulucan serbest bırakıldı

Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Ulucan, kendi sosyal medya hesabındaki paylaşımı nedeniyle şikayet üzerine, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade verdi. İfadenin ardından savcılığın talebi üzerine Başkan Ulucan, mevcutlu olarak Nazilli Adliyesine sevk edildi. Adliyede Ulucan hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” gerekçesiyle soruşturma açıldığı öğrenilirken, Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkarılan Cem Ulucan, yurt dışı yasağı alarak serbest bırakıldı.

ÇOK ÜZGÜNÜM

Kendisini yalnız bırakmayan basın çalışanı meslektaşlarına teşekkür eden ABGC Başkanı Cem Ulucan, “Ben sosyal medyada bir insanın değerlendirilmesini çok doğru bulmuyorum. Benim sosyal medya profilim incelendiğinde milli değerlere ne kadar bağlı olduğum aslında çok net olarak görülebilir. Ancak bir hedef gösterildi. Bunun sonucunda da bunlar yaşandı. Bu sebepten dolayı buraya gelmekten çok üzgünüm. Ülkemiz ve dünyamız çok zor süreçlerden geçerken gerçekten bir sosyal paylaşımımla hakim karşısına çıkmak beni üzdü” dedi.

Cem Ulucan’a Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ile Aydın ve Nazilli’de görev yapan meslektaşlarının yanı sıra CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ile Kadın Kolları Başkanı Gamze Arslan'da adliye önünde destek verdi.

...

Diğer Haberler