Aydın normalleşme dönemine mi girdi?

Aydın normalleşme dönemine mi girdi?

YENİ HABER- Koronavirüs tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı talimatıyla özel kurum ve kamu kurumlarının çalışma saatlerinde kısıtlamaya gidilmişti. Gönderilen yeni genelgeye göre Efeler Belediyesi'nde çalışma saatlerinin normal seyrine döneceği açıklandı. Açıklamada: Koronavirüs salgınının ülkede yayılmasını en aza indirmek için Cumhurbaşkanlığı tarafından 2020/4 sayılı genelge uyarınca ilave tedbirler kapsamında belediyelerin çalışma saatlerinin 4 Mayıs 2020 itibariyle sabah 09:00-12:30 ile 13:30-17:00 saatleri arasında tekrar belirlendiği bildirildi. 
Öte yandan Aydın'da özel bir banka şubesi ise müşterilerine 4 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye devam edeceklerini bildirdikleri bir mesaj yolladı.
Aydın Valisi normalleşme süreciyle ilgili daha önce Türkiye'de normalleşme ne zaman başlarsa Aydın'da da o zaman başlar demiş, İzmir ve Denizli'de koronavirüs vakaları devam ettiği takdirde Aydın'ın da risk altında olacağını söylemişti.
Sağlık Bakanlığı'ndan gelen açıklamada ise Mayıs ayı ortasından itibaren AVM'lerin belirli kriteler doğrultusunda açılacağı bayrama kadar bazı kısıtlamaların kaldırılacağı söylendi. 
4 MAYIS'TA NORMALLEŞME BAŞLIYOR
Türkiye 4 aşamalı normalleşme sürecine 4 Mayıs'ta başlayacak. İlk aşamanın hazırlık dönemi olarak geçecek. 27 Mayıs itibari ile berber, kuaför, market ve AVM'lerin açılması planlanıyor. Seyahat kısıtlamalarının da 27 Mayıs itibari ile kaldırılması planlanırken, üçüncü aşamaya Eylül Ayında geçilecek. Okulların da açılacağı 3. aşamanın ardından, son aşama olan 1 Ocak dönemi daha uzun soluklu olacak.

...

Diğer Haberler