Bakan Soylu'dan OHAL açıklaması

Bakan Soylu'dan OHAL açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  katıldığı bir televizyon programda corona virüsü salgınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen OHAL sorusuna, önemli bir süreç yürütülmektedir diyen Soylu "  Yarın bu kesinlikle olmaz dememiz elbetteki mümkün değil. Mantıklı da olmaz. Biz ne Çin ne de İran değiliz. Hepsi yanı başımızda. 212 bin işletmemizi bir anda kapattık. 20 yaş altındakilerle ilgili zaten okullar tatil." dedi. 

Hareketliliği azaltmak için 31 şehre giriş çıkışları sınırlandırdıklarını hatırlatan Bakan Soylu, şunları söyledi: "İzinler kaymakamlık ve Alo 199’dan veriliyor. 2-13 Mart arası şehirler arası otobüs yolculuğu yüzde 99.9 düştü. Türkiye olarak attığımız tüm adımlarla vatandaşlarımızla birlikte bu mücadeleyi kazanmak için ortaya koyduğumuz irade kesintisiz sürdürülmektedir."

BİNLERCE KİŞİYE CEZA KESİLDİ

20 yaş altı ve 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağına değinen Bakan Soylu, yasağa uymayanlara 780 liradan 3 bin 180 liraya kadar çıkan cezalar verildiğini, Kabahatler Kanunu’na göre ise 392 lira ceza verildiğini söyledi.

“POLİS TEŞKİLATIMIZDA BİR KAYBIMIZ VAR”

Emniyet teşkilatındaki Corona virüsü vakalarıyla ilgili konuşan Bakan Soylu, şunları söyledi: "Emniyet güçlerinde hastalığa yakalananlar var ama sürekli son dakika olarak gündeme getirmek istemiyoruz. Bu konuyla ilgili bir sayı gündeme getirdik. Bunlar yüksek sayılar değil. Polis teşkilatımızda bir kaybımız var. Ne geri gönderme merkezlerimizde ne de geçici barınma merkezlerimizde tek bir vaka yok."

...

Diğer Haberler