Bakanlık açıkladı, kısıtlama 15 Mayıs'a kadar uzatıldı

Bakanlık açıkladı, kısıtlama 15 Mayıs'a kadar uzatıldı

HABER MERKEZİ/ YENİ HABER- Adalet Bakanlığı, koronavirüs sebebiyle daha öncesinde cezaevlerinde alınan tedbirlerin süresini uzatma kararı aldı.
TEDBİRLER 15 MAYIS'A KADAR DEVAM EDECEK
Kararda, cezaevlerindeki bütün görüşlerin, cezaevleri arası nakillerin ve aile müzakere odalarının kullanımının, 15 Mayıs'a kadar ertelendiği bildirildi.
Tedbirler çerçevesinde tutuklu ve hükümlü yakınları mecbur durumlarda ziyaretlerini başsavcılık kararıyla yapabilecek.
Avukatlar mecbur durumlarda maske ve eldiven takarak kapalı görüş yapabilecek.
Adalet Bakanlığı'nın Twitter hesabından paylaşıma sunulan açıklamaya göre, açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyareti dahil bütün görüşler, hükümlülerin dışarıyla temasının mümkün olduğu kuruluş dışı çalışma, lokanta, sosyal tesis, dış kantin benzer biçimde iş yurdu faaliyetleri, açık ceza infaz kurumlarındaki hükümlülerin özel izin hakları, birden fazla koğuşla beraber yapılan faaliyetler, hastalık ve emniyet durumları haricinde bir ceza infaz kurumundan başka kuruma yapılan nakiller 15 Mayıs'a kadar ertelendi.
ZORUNLU ZİYARETLER İÇİN BAŞSAVCILIK KARARI ALINACAK
Ayrıca, ceza infaz kurumlarındaki ve çocuk tahsil evlerindeki aile görüşme odalarının kullanımının, ceza infaz müesseselerinde anneleriyle beraber kalan 0-6 yaş grubu çocukların kreşe ve ana okuluna gitmeleri ile evlatların dışarıdaki anne babaları ya da yakınlarına teslim edilmesi uygulamasının ertelenmesine ilişkin süreler de aynı tarihe kadar uzatıldı.
Tutuklu ve hükümlü yakınlarının ziyaretleri, zorunlu durumlarda başsavcılık kararıyla yapabilecek. Avukatlar mecbur durumlarda maske ve eldiven tedbirleri alarak kapalı görüş yapabilecek.

...

Diğer Haberler