Bilim Kurulu üyesinden şok açıklama.. 36 Bin hayalet var!

Bilim Kurulu üyesinden şok açıklama.. 36 Bin hayalet var!

YENİ HABER- Dünyadan üzerinden gelen verilerin, ülkelerdeki  vaka sayısının yüzde  30'u kadarının belirti göstermeyen, başka bir deyişle hayalet taşıyıcı olduklarını belirten Prof. Dr. Kara, Şimdiye kadar Türkiye'de 122 bin vaka varsa, dışarıda saptanamayan 36 bin ferdin hastalığı taşıyor yahut geçirmiş olabileceğini söyledi.
MASKE GEREKLİ FAKAT...
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, " İlk başlarda İzlanda bir çeşit çalışma yaptı. Nüfusu az olduğu için herkese  kontrol uyguladı ve görmüş oldu ki nüfusunun üçte biri hiç semptom göstermeden hastalığı taşıyor. Daha sonra Çin’den aynı çalışma geldi. O çalışmada da üçte bir olmasa da ortalama aynı veriler olduğu gözlemlendi. Daha sonrasında dünyanın muhtelif ülkelerinden de benzer veriler geldi. Bu da ülkemizle ilgili tahminde bulunabilmemizi sağladı. Bu nedenle her insanın maske takması icap ettiğini bilhassa vurguluyoruz. Ancak, unutmamak gerekir ki maske sosyal mesafenin yerine geçmez." diye konuştu.
AŞI DÜNYA GENELİNDE KAÇ İNSANA HEMEN UYGULANABİLİR, BİLİNMİYOR...
Aşı konusuna ilişkin de mühim açıklamalarda bulunan Kara, "Aşı konusu çok merak ediliyor. Bu mevzuda İngiltere, farklı adımları atlayarak doğrudan olarak maymunlar üstünde denemeye geçti. 18 maymunun olduğu ortama virüs verildi. 18 maymunun 6’sına geliştirilen aşı uygulandı. Çok etik bir uygulama değil ama istila dönemi olduğu için uygulanabiliyor. Görüldü ki aşı meydana getirilen 6 maymun hastalanmadı. Normalde aşılar denenirken 30-40 adamla başlanır, sadece İngiltere 6 bin insana birden aşısını uygulayacak. Başarılı olursa ocak-şubat aylarında kullanılabilir hale gelebilir. Ancak dünya genelinde kaç insana hemen uygulanabileceğini bilemeyiz." ifadelerini kullandı.

...

Diğer Haberler