Emekliler, TOKİ için DSİ arazisini istiyor

Emekliler, TOKİ için DSİ arazisini istiyor

Nazilli’de 7 bini aşkın üye sayısıyla emeklilere hizmet eden Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şubesi, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in desteğiyle TOKİ için yapılması planlanan Aydoğdu Mahallesindeki DSİ arazisine, Nazilli Belediyesi’nin de pazaryeri için talip olmasının emeklileri üzdüğünü belirtti. Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) tedbirlerinin ardından Salı pazarı için yer arayan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan en uygun yerin DSİ arazisi olduğunu söyleyerek, yer için resmi başvuruyu yaptı. TÜED Başkanı Faruk Baştepe de, Nazilli’de TOKİ’den emeklilere ev yapılması için 2015 yılından bu yana amansız bir mücadele verdiklerini ifade ederek, Başkan Özcan’ın bu başvurularından vazgeçmelerini istedi.
"TOKİ İÇİN BİN 120 BAŞVURU"AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz’le TOKİ için ilk girişimlere başladıklarını hatırlatan Başkan Baştepe, “Biz TÜED Nazilli Şubesi olarak üyelerimiz için 2015 yılında bu yana 2+1 TOKİ’den ev istiyoruz. AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz zamanında girişimlerimize başladık. İlk olarak Güzelköy’de arazi bulduk, tapu işini bitirdik. Fakat burada sıcak su olayından dolayı buradan vazgeçmek zorunda kaldık. Pınarbaşı Mahallesinde yer bulundu, TOKİ maliyeti çok olacak diyerekten vazgeçildi. Öz’den sonra AK Parti Milletvekili Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim seçilince bu isteğimizi ilettik, söz verdi ‘TOKİ’yi Nazilli’ye getireceğim’ dedi. Ev isteyen bin 120 kişinin listesini Milletvekili Erim’e verdik. En son DSİ boşalacağını, burayı TOKİ yapılacağını ve 2 önce bana basınla da paylaşabileceğimi dile getirdi. Son olarak 4 gün önce görüştüm. DSİ arazisini TOKİ yapılacağını ifade etti” dedi.
“TOKİ’YE BİR TÜRLÜ YER BEĞENDİREMEDİK”Emeklilerinde bir evi olsun istiyoruz diyen TÜED Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe, “TOKİ’ye bir türlü yer beğendiremedik. Son olarak burası çıktı. Üyelerimize söz verdik. Son zamanlarda belediyenin de Salı Pazarı için bu araziyi istediğini duyuyoruz, okuyoruz. TOKİ için bin 120 kişi ön talepte bulunduk, bu kadar emek verdik. Emeğimizin boşa gitmesin. Söz verdik üyelerimize, Erim’de 2 yıldır sağ olsun uğraşıyor. TOKİ’yi inşallah DSİ’nin olduğu yere başlatacağız. Bu kadar emeğimiz boşa gitmesin. Emeklinin de bir evi olsun. Nazilli Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan’dan rica ediyoruz. Salı Pazarı için DSİ’nin bu arazisi için isteklerinden vazgeçsinler. Biz emekliler bu araziye TOKİ yapılsın. Emekliler adına rica ediyorum” şeklinde konuştu.

...

Diğer Haberler