Korona fidecilere olan ilgiyi artırdı

Korona fidecilere olan ilgiyi artırdı

Nazilli’de 30 yıldır fide satışı işi yapan Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Doğru, Korona virüs salgını başlamasının ardından vatandaşların kendi ürünlerini yetiştirmeye yönlendiğini ifade etti. Doğru fide satışlarında geçen yıla göre yüzde 20 artış gösterdiğini belirtti.
“FİDE SATIŞLARI ARTTI”Virüs salgının başlamasıyla vatandaşların kendi ürünlerini yetiştirmek istediğini dile getiren Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Doğru, “Normal zamandan daha fazla bir ilgi oldu. Koronavirüsten dolayı evlerinde kalan vatandaşlar hobilerine yönlendi. Bu da bunlardan birisi. Daha çok hobi amaçlı dikimler çoğaldı. Vatandaş kendi üretimini kendi yapmak istiyor. 1 aydır özelikle hazır fidelerimizde özelikle satışlarda artışlar oldu. Geçen senelere göre yüzde 20 artış oldu. Vatandaşlarımız daha çok kolay yetişen biber, domates, patlıcan gibi sebzeleri daha çok tercih ediyor” dedi.
“YOĞUN İLGİ GÖRÜYORUZ”Fide işinin ekonomik bir hobi olduğunu ifade eden Mehmet Ali Doğru, “Her bütçeye göre ellimizde fide var. Bahçesi olmayan vatandaşlar balkonlarında, çatılarda saksılarda hobilerini yapıyorlar. Fidanlar 50 kuruştan başlıyor, aşılılar 5-6 liraya kadar alıcı buluyor. İnşallah bu sıkıntılı dönemi en kısa dönemde atlatırız. Umuyorum ki bayramdan sonra normalleşme sürecine girer, rahatlarız. Biz elimizden geldiğince kurallara uyarak hizmet vermeye çalışıyoruz. Biz özellikle sokağa çıkma yasağının bitiminde vatandaşlarımızdan yoğun ilgi görüyoruz. En kısa sürede bu salgından kurtulur vatandaşlarımıza daha rahat hizmet verebiliriz” ifadelerine yer verdi.

...

Diğer Haberler