Kuaför ve berberler ne zaman açılacak? Tarih verildi

Kuaför ve berberler ne zaman açılacak? Tarih verildi

HABER MERKEZİ/ YENİ HABER- Koronavirüs tedbirleri kapsamında tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulma kararı alınmıştı.
Kuaför ve berberlerin kapatılmasıyla birlikte vatandaşlar kişisel bakımını evde yapmaya başladı. Bilim Kurulu üyelerinden normale dönüş sinyallerinin verildiği şu zamanlarda vatandaşlar kuaför ve berberlerin ne zaman açılacağını araştırmaya başladı.
TOPLANTI DÜZENLENECEK
Konuyla ilgili olarak hafta içinde iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileriyle bir dizi toplantı gerçekleştirecek. Görüşmelerden çıkacak öneriler Bilim Kurulu'na iletilmesinin ardından Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve İçişleri Bakanlığı'nın da 'izin' vermesi durumunda ilk olarak berber ve kuaförlerin kontrollü şekilde açılabilecek.
Mayıs ayında esnafın dükkanlarını açmaya başlamasının şart olduğunu dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı görüş istedi. Biz de önce 'berber ve kuaförler açılsın' önerimizi ilettik. Saat başı iki müşteri alacak şekilde hijyen ve sosyal mesafe kurallarını bozmadan günde 12 müşteriye kadar hizmet verebilirler" dedi. 
Normale dönüş olarak bildirilen Mayıs ayında ilk başta kuaför ve berberlerin açılması bekleniyor.

...

Diğer Haberler