Nazilli'de yasak öncesi vatandaş pazara akın etti

Nazilli'de yasak öncesi vatandaş pazara akın etti

 Vatandaşların hem yasak hem de Ramazan ayı öncesi stoklarını doldurma telaşı pazarları doldu taşırdı. Bir önceki gün açılan Salı Pazarı’na nazaran dahi fiyat farklılıklarının yansıdığı pazarlarda alışveriş esnasında nefes almak imkansız hale geldi. Pazar yerlerini dolduran vatandaşlar da pazarcı esnafları da koronavirüs tedbirlerini umursamadı. Devletin ve belediyenin denetim ekipleri ise sınıfta kaldı.
 “ISPANAK BİR GÜNDE 4 LİRA NASIL ARTIYOR?”
Geçen haftaya hatta bir gün öncesine göre artan fiyatlar vatandaşı isyan ettirdi. Salı pazarında 3 liraya aldığı ıspanağın bugün 7 lira olduğunu ifade eden bir vatandaş duruma tepki gösterdi. Geçen hafta kilosu 3-4 liraya satılan domates  bu hafta 7 lirayı bulurken geçen hafta 10 lira olan muz bu hafta 13 lirayı gördü. Soğan-patates kilosu 5, biber 6 liraya satılırken çilek kilosu 7-10 lira arasında alıcı buldu. Pazarın rekortmenleri ise kilosu 20 lira olan erik ve kilosu 8 lira olan karpuz oldu.
“NEFES ALACAK YER KALMADI
Yaklaşan 4 günlük yasak ve Ramazan Ayı öncesi pazarlara akın eden vatandaşlar pazarda adeta izdihama neden oldu. Nefes alacak yer bulunamayan pazarda sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı. Müşteriler elleriyle ürünleri seçerken maske kullanmayan pazarcı esnafları da dikkat çekti.
“POLİSLER, BEKÇİLER, ZABITALAR HAYALETLERİ OYNADI”
Koronavirüs tedbirleri kapsamında pazarların güvenliği sağlayacak ekipleri görememek şaşırttı. Uzun Çarşı’dan bir esnaf 3 defa 155’i aradığını ve kendisine geri dönüş yapılmadığını bildirirken, belediye zabıtalarının da yokluğu pazarda endişeye yol açtı.
Günay Pabuşçu/ Havadis

...

Diğer Haberler