Özlem Çerçioğlu açık ara önde

Özlem Çerçioğlu açık ara önde

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından Nisan ayında yapılan anket sonuçları yayınlandı. Devam eden Coronavirüs salgınının toplumsal, ekonomik ve siyasal etkilerini araştırmayı hedefleyen çalışmada Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun 31 Mart 2019'da seçimleri kazandığı oranını yüzde 5,01 puan arttırdığı tespit edildi.
"İKİ KAT DAHA FAZLA OY ALIYOR"31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde yüzde 53,94 oy oranıyla yeniden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Çerçioğlu’nun Avrasya Araştırma Şirketinin yaptığı anket sonuçlarına göre, 29 Nisan 2020 itibariyle de oy oranını yüzde 5,01 puan artırarak yüzde 58,95 oy almasının belirlenmesinde, Koronavirüsle mücadele, sosyal belediyecilik ve devam eden hizmetlerin etkili olduğu gözlendi. Anket sonuçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Avrasya Araştırma Merkezi Başkanı Kemal Özkiraz, "Bence en çok dikkat çekenler Antalya ve Aydın. Ankara, İstanbul zaten ulusal gündemde ve görünürleri çok yüksek. Antalya ve Aydın öyle değil. Antalya yeni İzmir gibi CHP kalesi haline geliyor. Aydın'da Özlem Çerçioğlu ilk seçiminde aldığı oyun iki katından fazla alıyor. Müthiş" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun anketten başarıyla çıkmasında Türkiye’de ilk koronavirüs vakası görülmeden günler önce önlem almaya başlaması ve pandemi devam ederken uyguladığı sosyal belediyecilik ile oy oranının artması doğru orantılı gösteriliyor.

...

Diğer Haberler