Ramazanın bülbülleri zor durumda

Ramazanın bülbülleri zor durumda

Nazilli’de 92 yıldır gelenek hale gelen Ramazan aylarında sahur ve iftarlarda davul çalan müzisyenler bu sene, Covid-19 salgını nedeniyle bahşiş toplamaları yasaklandı. Eğlence mekânlarının kapatılması ve düğünlerinde iptal olması nedeniyle yaklaşık 2 aydır zor günler geçirdiklerini dile getiren Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan müzisyenler, ilçeyi yöneten yerel yöneticilerden yardım istedi. Seslerini duyurmak isteyen Kuşbazlı müzisyenler davul, klarnet ve zillerini alarak mahallede Ramazan manileri okuyarak turladı. Covid-19 salgını nedeniyle iş yaptıkları eğlence mekanların kapalı olduğu için ekonomik olarak çok zorlandıklarını dile getiren müzisyenler, İçişleri Bakanlığı tarafından da Ramazan ayında davul çalmalarına karşı bahşiş almalarının yasaklanmasıyla tam olarak ekonomik çıkmaza girerek, eve ekmek götüremediklerinden yakındılar. Müzisyenler mahallede Ramazan manileri söyleyerek gezerken, mahalleli de alkışlayarak müzisyenlere tam destek verdi.
“MAĞDUR DURUMDAYIZ”Kaymakamlıktan destek istiyoruz diyen Müzisyen Zeki Kırsan, “Nazilli müzisyenleri olarak 80 yıldır biz Ramazan davulu çalıyoruz. Ama şuanda biz mağdur durumdayız. İçişleri Bakanlığının göndermiş olduğu genelgede "Ramazan davulu çalmak serbesttir, ancak bahşiş toplamak yasaktır. Yerel yönetimler marifetiyle ücretleri ödenecektir" deniyor ama Nazilli Belediyesi ve Kaymakamlık bizlere destek vermiyor. Vermedikleri içinde tüm arkadaşlarımızla beraber mağdur durumdayız. 2 aydır virüs salgınından dolayı zaten çalışmıyoruz. Kaymakamlığımızdan bizlere destek olmasını istiyoruz” dedi.
“DESTEK BEKLİYORUZ”Mahallede çok mağdur insanlarımız var diyerek konuşan 25 senelik müzisyen Ünsal Çelik,” Yaklaşık 25 senedir mesleğimizi sürdürüyoruz. Ancak koronavirüs salgınından dolayı 2 aydır eğlence sektörü kapalı ve çalışamıyoruz iş yerlerimiz kapandı. Çok mağdur insanlarımız var kendi müzisyen arkadaşlarımız için destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
“TELEFONLAR GELİYOR”Vatandaşlardan 'Ramazan davulcuları neden çıkmıyor' diye telefon aldıklarını dile getiren Nazilli Müzisyenler Derneği eski başkanı Güzel Demir, “Biz Cumhuriyeti seven insanlar olarak 92 yıldır Nazilli’de örf ve adet haline gelen Ramazan davulcuları telefonlar geliyor. Neden davulcular çıkmıyor diye nasıl çıkalım çıkamıyoruz mağduruz. Kaymakamıma sesleniyoruz, 92 yıldır örf adet haline gelen Ramazan davulcuları sizden destek bekliyor” ifadelerini kullandı.
Nazilli Kurtuluş Mahallesi Kuşbazlı Roman Müzisyenler Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a yaşadıkları sıkıntılar için seslerini duyurmaya çalıştılar

...

Diğer Haberler