Sağlık Bakanlığı'dan Hayat Eve Sığar uygulaması

Sağlık Bakanlığı'dan Hayat Eve Sığar uygulaması

ELİF BÜŞRA YURT-  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgına karşı vatandaşların da takip edebileceği uygulamadan bahsetmişti. O uygulama bakanlık tarafından hayata geçirildi. 'Hayat Eve Sığar' uygulaması Google Play Store'da ve iOS App Store'da yayınlandı.
SAĞLIK HİZMETLERİ HARİTADA GÖRÜLÜYOR
Uygulama kullanışlı ve sade bir arayüze sahip. Uygulamayı indiren vatandaşlar konumları nerede olursa oldun bölgelerindeki risk durumuna göz atabiliyor. Ayrıca harita üzerinden eczane, hastane, toplu taşıma, metro istasyonları ve marketlerin konumları görülebiliyor.
BÖLGENİZDEKİ ENFEKTE VE RİSK YOĞUNLUĞUNU DA GÖSTERİYOR
 Geliştirilen bu uygulamanın en kullanışlı özelliği, bulunduğunuz bölgedeki evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluk oranlarını gösteriyor olması.
AİLE BİREYLERİNİ DE TAKİP EDEBİLİRSİNİZ
Hayat Eve Sığar uygulamasında yer alan 'Ailem' bölümünde takip etmek istediğiniz kişiye ilişkin bilgileri girerek, kişinin bu uygulamayı yükleyip onaylaması durumunda konum bilgilerinden risk durumlarını takip edebiliyorsunuz.
Ayrıca uygulamanın alt kısmında, ülkemizin günlük koronavirüs istatislikleri takip edilebiliyor. bant bölgesinde Trükiye'deki günlük koronavirüs istatistikleri görülebiliyor.
UYGULAMAYI NASIL İNDİRECEĞİM?
Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Hayat Eve Sığar' uygulaması, sadece Android 5.0 ve üzeri - iOS 10 ve üzeri sürümlerde çalışıyor. Uygulamayı indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.
Hayat Eve Sığar - Android
Hayat Eve Sığar - iOS

...

Diğer Haberler