Sokağa çıkma yasağında değişiklik!

Sokağa çıkma yasağında değişiklik!

YENİ HABER/ HABER MERKEZİ- Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadele etmeye devame diyor. Vakaların görüldüğü Mart ayı itibariyle bir dizi önlemler alındı. Alınan önlemlerin en sıkı olanı ise sokğa açıkma yasağı oldu. İlk olarak 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkması kısıtlanırken, taşıyıcı durumu yüksek olan 20 yaş altı gençlere yasak getirildi. Son olarak 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonları ve resmi tatillerde sokağa çıkma yasağı getirildi.
Alınan bilgiye göre 65 yaş üstü vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağında değişiklik yapılacağı ve iftar saatlerinden sonra yeni önlemler alacağı bildirildi.
21 MART'TA BAŞLADI
Ülkemizde ilk koronavirüs vakası 10 Mart 2020'de görüldü. İlk vakadan 11 gün sonra 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirildi. 44 gündür uygulanan yasak için İçişleri Bakanlığı'nın yeni bir çalışma yaptığı öğrenildi. Sokağa çıkma yasağının bazı günler için kaldırılması bekleniyor. Yapılacak olan düzenlemede 65 yaş üstü vatandaşların bazı günlerde belirli saat aralıklarıyla dışarı çıkmasına izin verilecek. Bilim Kurulu üyeleri tarafından 65 yaş üstü vatandaşların sürekli evde kalmaları hem psikolojik hem fizyolojik sorunlara yol açabileceği söylendi.
NE ZAMAN NORMALE DÖNECEĞİZ?
Herkesin merak ettiği normalleşmeye ne zaman gidilecek sorusuna Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mayıs ayındna itibaren kısıtlamaların esnetileceğinin planlandığını söyledi.
YARIN BAŞLAYACAK
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni genelge Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu. Söz konusu genelgede 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağında bazı esnetmelere gidilebileceğine yer verildi. Erdoğan'ın onayından sonra ek genelge yayımlanacak ve yarından itibaren sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde 65 yaş üstü vatandaşlar 3 saat dışarı çıkabilecek.
20 YAŞ ALTI NE OLACAK?
Düzenleme sadece 65 yaş üstü vatandaşlar için geçerli olduğundan 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkma yasağı devam edecek.
BU KOŞULLAR SAĞLANACAK
Sokağa çıkma yasağı esnetilmesi sonrası yaşlı vatandaşlar sosyal mesafeye dikkat edecek ve iki kişiden fazla yan yana gelmeyecek. 
İFTAR SONRASI YENİ ÖNLEMLER
Ramazan ayında da sokağa çıkma yasağının olmadığı günler için yeni bir düzenleme yapılması bekleniyor. İftar sonrası vatandaşların yürüyüşe çıkabileceği göz önünde bulundurularak işlek cadde ve meydan ile parklar yoğunluk ihtimaline karşı kapatılacak. Ancak 65 yaş üstü vatandaşlar için iftardan sonra yarım saat ya da bir saat hava alma için istisna getirilecek.

...

Diğer Haberler