Sokağa çıkma yasağında flaş karar!

Sokağa çıkma yasağında flaş karar!

ELİF BÜŞRA YURT- Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan ölümcül virüs Covid-19'un yaşlı nüfusu üzerinde etkisinin oldukça yüksek olduğu tespit edildi. 65 yaş ve üstü vatandaşların ve kronik hastalığı olanları daha çok etkileyen virüsü önlemek için bir takım tedbirler alındı. Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyesi üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından sokağa çıkma yasağı getirildi. 
Bir ayı aşkın süredir evlerinde kalan yaşlılar için Bilim Kurulu üyeleri, yaşlılarda psikolojik ve fizyolojik rahatsızlıkların doğabileceği bu yüzden gerekli önlemlerin hayata geçirilmesi konusunda uyarıda bulundu. 21 Mart'tan bu yana evlerinde haraketsiz kalan yaşlıların hareket etme ihtiyacı doğdu. 
HÜKÜMET HAREKETE GEÇTİ 
Bilim Kurulu üyelerinin de önerileri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ek genelge sundu. Bunun üzerine yasağın esnetilmesi için harekete geçildi. Günlerdir evlerinde kalan yaşlıların talepleri göz önüne alınarak bir plan oluşturuldu. 
3 SAAT İZİN
Alınan genelge kararına göre; sokağa çıkma yasağının uygulandığı günlerde 65 yaş ve üstü vatandaşlar 3 saatlik dışarı çıkabilecek. Dışarı çıkanlar için maske ve eldiven takılması zorunlu olacak. 
KARAR BEKLENİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı kamuoyuna duyurması bekleniyor.

...

Diğer Haberler