Üç bakanlık harekete geçti

Üç bakanlık harekete geçti

HABER MERKEZİ- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında, infaz indirimi düzenlemesinden yararlanarak cezaevinden çıkanların yeniden suça karışmalarının önüne geçilmesi için alınması ihtiyaç duyulan tedbirler tartışıldı.
Toplantılarda, bazı parti yöneticileri, kamuoyunda infazla alakalı yanlış algı oluştuğunu belirtti.
"TAHLİYE EDİLENLERİN TAKİBİNİN ÇOK İYİ YAPILMASI LAZIM"
Geçtiğimiz günlerde, Gaziantep'te bir babanın dokuz yaşındaki kızını darbederek öldürmesi vakasını hatırlatan MYK üyelerinden bazıları, “Bu şahıs kasım ayında tahliye edilmiş. Ama yapılan tüm haberlerde sanki son infaz indiriminden yararlanıp çıkmış olduğu vurgulanıyor. Kamuoyunda da yanlış bir idrak oluşuyor. Bu tip vakaları önümüzdeki süreçte yaşayabiliriz. Her negatif  vaka getirilip infaz düzenlemesine bağlanacak. Bu sebeple indirimden yararlanıp tahliye edilenlerin takibinin fazlaca iyi yapılması lazım. Suça karışmalarının önüne geçilmeli.” dedi.
ÜÇ BAKANLIK TARAFINDAN TEDBİRLER ALINDI
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de MYK toplantısında gündeme getirilen infaz indirimi konusunda, cezaevinden çıkanların yeniden suça karışmalarının önüne geçilmesi için birkaç bakanlık tarafından yeni tedbirler alındığını söyledi.
Gül, infaz indirimi ve virüs izni kapsamında cezaevinden çıkanların listelerinin İçişleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na gönderildiğini belirtti.
Bakan Gül, üç bakanlığın koordinasyon arasında cezaevinden çıkanların takibinin yapıldığını anlattı.

...

Diğer Haberler