Yenipazar Belediyesi’nden yerel gazetelere destek sürüyor

Yenipazar Belediyesi’nden yerel gazetelere destek sürüyor

Sokağa çıkma yasağının yaşandığı bu günlerde sakin şehir Yenipazar’da belediye ekipleri vatandaşların haber alma özgürlüklerinden mahrum kalmamaları için Aydın’ın yerel gazeteleri olan Ses, Hedef, Manşet ve Denge gazeteleri dağıtıyor. Eski günlerde olduğu gibi belediye ekipleri mahallelerde ‘gazete, gazete’ diye bağırarak dağıtımı gerçekleştirirken, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Belediye Başkan Yüsran Erden bu çalışmalara öncülük ederken, vatandaşlarda belediyenin yerel gazetelere verdiği önem için ve haber almalarını sağladıkları için ekiplere teşekkür etti.
MAHALLELERDEN 'GAZETE, GAZETE' SESLERİ YÜKSELDİBelediye personelinin Vefa Destek Grubuyla birlikte evlerinden dışarı çıkamayan vatandaşlarının ihtiyaçlarını da karşılamaya çalıştığını dile getiren Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, “Tabi bu ihtiyaçlardan biri de ekmek kadar ihtiyaç olan gazete. Bildiğiniz gibi Perşembe, Cuma günleri ulusal ve yerel yerel gazeteler saat 14.00 kadar bayilerden satıldı. Cumartesi günü maalesef gazete satışı yapılamıyor. Ama biz geçen hafta sonu yaptığımız gibi yerel gazeteleri Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen’in organizasyonunda yine sabah tedarik ettik. 1 ekip bize gelen gazeteleri kırsal mahallelerde muhtarlara gazeteleri teslim ettik, onlar dağıtTI. Yenipazar’da da 2 ekibimiz, eskiden olduğu gibi “gazete gazete” diyerek dağıtımlarını gerçekleştirdi. Böylece hem halkın haber alma ihtiyacını karşılıyor, hem de yerel gazetelerin varlığını sürdürmelerini yardımcı olmaya çalışıyoruz. İlçemizi merak edilen bir yer haline getirmek istiyoruz. Sadece toprağını işleterek karnını doyurmak artık zorlaştı. Yenipazar turizme dayalı yerel kalkınma modelini uyguluyor. O halde misafire çok ihtiyacımız var. Bunları duyurmak ve ilgiyi artırmak için gazetelere çok ihtiyaç var. Bu anlamda yerel gazeteler bizim sesimiz” dedi.
“BELEDİYEMİZ ELİNDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYOR”'Ülkemizin yaşadığı bu salgın felaketinden ötürü bir çok yerleşim yeri sakin şehrimiz Yenipazar gibi sakin, sessiz' diyen Başkan Yüsran Erden, “İlçemiz sokağa çıkma yasağından ötürü sakin günlerinden birini yaşıyor. Belediye ekipleri bu salgının en az hasarla atlatılması için elinden gelen gayreti gösteriyor. Belediyemiz kendi görev ve sorumluluk alanı içerisinde, hem ilçedeki Vefa Destek Organizasyonuna yardımcı oluyor, aynı zamanda Büyükşehir Belediyemizle işbirliği içerisinde eş güdüm içerisinde de cadde ve sokakların ilaçlanmasından, pazaryerlerinin ortak kullandığımız alanların dezenfekte edilmesine kadar bir dizi işlemi yapıyoruz. Bu arada diğer günlerde olduğu gibi 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız evlerinde, sokağa çıkamıyorlar. Bir yandan da üretimi de devam ettirmeye çalışıyoruz. Yenipazar büyük bir oranda toprağını işleyerek geçimini sağlıyor ya da hayvancılık yapıyor. Aynı zamanda hem geçimlerini sağlamaları, hem de tarlalarında çalışmalarını sağlamak için onlara müsaade de ediyoruz. Tabi bunları sosyal mesafeleri koruyarak yapmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızda bu kurallara dikkat ediyorlar” ifadelerini kullandı.

...

Diğer Haberler