Yerli Robin Hood Nazilli'de ailelerin yüzünü güldürüyor

Yerli Robin Hood Nazilli'de ailelerin yüzünü güldürüyor

İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever, Dallıca Mahallesi'nde Murat Halal'ın işlettiği bakkala gelerek, veresiye defterinde kayıtlı ihtiyaç sahibi vatandaşların borcunu ödemek istediğini söyledi. Mahalle muhtarı Mustafa Ali Uçar ve bakkal sahibi Murat Halal, maddi imkanı yeterli olmayan 18 kişinin 21 bin 750 lira borcu olduğunu tespit etti. Hayırsever vatandaş, borcun tamamını ödeyerek bakkaldan ayrıldı. 
İşletme sahibi Murat Halal, "Bugün hayırsever bir vatandaşımız dükkanımıza gelerek, gerçekten durumu olmayan vatandaşların veresiye defterindeki listesini istedi. Ben de o muhtaç durumda olan insanların isimlerinin listesini çıkarttım verdim.Sağolsun 21 bin 750 liralık veresiye borcunu kapattı. Bütün arkadaşlara bir Ramaqzan hayrı olur dedi. Allah böyle vatandaşlarımızdan razı olsun." dedi.Halal, borçlarının kapatıldığını öğrenen vatandaşların çok mutlu olduğunu ve hayırsever kişiye dua ettiklerini söyledi. 
Mahalle muhtarı Mustafa Ali Uçar da yapılan hayrın önemini vurgularken, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Peygamber efendimiz sağ elin verdiğini, sol el görmemelidir demiş ve bu konuyla alakalı hassasiyetini bizlere öğütlemiştir.Ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde, Osmanlı zamanında zenginlerin bu mübarek ayda zimem denilen veresiye defterini satın alma geleneği şimdi de devam etmektedir. Bugün de kimliğini gizli tutarak Dallıca Mahallesi'nde bulunan bakkalımızdaki ihtiyaç sahiplerinin borçlarını kapatan hayırsever vatandaşımızdan Allah razı olsun. Birçok ailenin sevinmesine sebep olan hayırsever vatandaşımıza mahallem adına teşekkür ederim." dedi.
Halal, borcu ödenen veresiye defterini dükkanın önünde yırtarak, ateşe verdi.
/Mehmet Ali Cintosun

...

Diğer Haberler