BÜLBÜL’E ANLADIĞI DİLDEN

BÜLBÜL’E ANLADIĞI DİLDEN

Projeyi ‘Skandal’ olarak niteleyen Bülbül’e yanıt AK Partili Metin Yavuz’dan geldi; 
“Mayasını İslam'la karmış bu milletin, dinini bilen nesiller yetiştirmesi sizi neden bu kadar korkuttu?”

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ders programında olan ancak Koronavirüs nedeniyle okulları tatil edilen öğrenciler için ‘Eğitimde Ramazan Günlükleri’ başlıklı bir etkinliği faaliyete geçirdi. Hazırlanan etkinlik broşüründe öğrencilerden her gün bir dua ve hadis okumaları istendi. Bunun yanında el becerilerini de geliştirmeye yönelik faaliyette bulunulması belirtildi. İlçe müdürlerine gönderilen mesajda, söz konusu etkinlikte öğrencilerin dua ve hadis okurken çekilmiş videolarının sosyal medya hesaplarında paylaşılması ve Aydın Öğrenci Akademisi web sitesinde yayınlanması istendi. Mesaja ayrıca, ‘dua videolarımız gelmeye başladı’ notu da düşüldü.

CHP’Lİ VEKİL RAHATSIZ OLDU
Yapılan etkinliğin çağdaş, bilimsel ve laik eğitime aykırı olduğunu dile getiren CHP Aydın milletvekili Süleyman Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘dua ve hadis’ okunması talebini skandal olarak tanımlayan Bülbül, “Yapılan bu etkinlik Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün değil Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kurumların işi olmalıdır” dedi. 6 maddeden oluşan soru önergesinde söz konusu projeden bakanlığın haberinin olup olmadığını soran Süleyman Bülbül, 18 yaşından küçük çocukların yüzlerinin ve kimlik bilgilerinin yer alacağı görüntülerin yayınlanmasından duyduğu endişeyi dile getirdi. Bülbül ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı gibi çalıştığını savundu.

AK PARTİLİ YAVUZ; “HANGİSİ SKANDAL?”
CHP’li Süleyman Bülbül’ün öğrencilerin dua ve hadis okumasından duyduğu rahatsızlığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden yanıtlayan AK Parti Aydın milletvekili Metin Yavuz, “öğrencilerden dua edip hadis okumalarını istemek mi skandal? Yoksa Aleviliği İslam dışında farklı bir din gibi göstermek mi?” sözleriyle eleştirdi. Dini bilgilerle yetişen bir neslin CHP’li vekili neden rahatsız ettiğini anlayamadığını kaydeden Yavuz, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Dua eden bir nesil sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Yoksa beyninizde sakladığınız bir İslam düşmanlığı mı var? Ramazan ayının ruhuyla örtüşen 'Ramazan'da eğitim günlükleri' başlıklı program sizde nasıl bir korkuya yol açtı? Mayasını İslam'la karmış bu milletin dinini bilen nesiller yetiştirmesi sizi neden bu kadar korkuttu? Siz bunu bırakın da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 23 Nisan nedeniyle çocuklar için hazırlatıp dağıttığı kitapta Aleviliğin farklı bir dinmiş gibi gösterilmesine ne diyeceksiniz? Bu skandal olmuyor da, çocukların dua ve hadis okumasını talep etmek mi skandal oluyor? Kaldı ki bu skandal kitapta Aleviliğin farkı bir dinmiş gibi resmedilmesiyle ilgili Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı suç duyurusunda bulunup hukuki süreci başlatacaklarını söyledi. Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, merkezine Alevi kardeşlerimizi alan yayınla ilgili verdiği yanıtta, “Alevilik İslam’ın özüdür” sözüyle tartışmalara nokta koydu. Şimdi siz yanıtlayın Süleyman Bülbül, öğrencilerden dua edip hadis okumalarını istemek mi skandal? Yoksa Aleviliği İslam dışında farklı bir din gibi göstermek mi? Şayet siz de Aleviliğin farklı bir din olduğunu düşünüyor ve buna inanıyorsanız o halde bu dinin peygamberi kimdir ve Kur’an gibi bir kitabı da var mıdır?”
Açıklamasının sonunda Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlattığı etkinliğin velilerin onayından geçtiğini belirten Metin Yavuz, “Müdürlüğümüzün öğrencilerden istekleri zaten ders programında olan konular. Okullar tatil edildiği için evlerde yapılması istenmiş. Bundan neden rahatsızlık duyuluyor?” dedi.

ALEVİLER İMAMOĞLU’NA TEPKİLİ
23 Nisan’da çocuklara dağıtılmak üzere hazırlanan kitapçıkta Aleviliğin İslam dışında farkı bir dinmiş gibi yansıtılma çabasına girildiğini savunan Alevi Dernekleri, yaptıkları açıklamalarla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi. Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

...

Diğer Haberler