'Büyükşehir daha etkin çalışmalı'

'Büyükşehir daha etkin çalışmalı'

Konya Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs ile mücadele çerçevesinde vatandaşlara destek çıktı. Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, iş yeri kapanan ve bu yüzden işsiz kalanların evlerinden 2 ay boyunca su ücreti alınmayacağını açıkladı. Ayrıca Esnaf Bilgi Sistemi’ne kayıtlı tüm esnafa 2 ay boyunca ücretsiz su verileceği duyuruldu. Konya'da bunlar yaşanırken Aydın'da atılan adımlar ise yeterli bulunmadı.

"UYGULAMALAR OLUMLU ANCAK..."
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Cumhur İttifakı Grup Sözcüleri Mehmet Güler ve Zeki İnal, yaptıkları açıklamada Büyükşehir'in şimdiye kadar hayata geçirdiği uygulamaları olumlu bulduklarını belirterek, "Ancak Aydın Büyükşehir Belediyemizin yetkileri, imkan ve kabiliyetleri ile daha fazlasının yapılabileceğini, yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle, birçok büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri tarafından uygulanan ve esnafı rahatlatan uygulamaların Aydın Büyükşehir Belediyemiz tarafından da hayata geçirilmesi gerekmektedir. " denildi.

3 MADDEDE EK TEDBİRLER
Bu bağlamda yayımlanan basın açıklamasında Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin koronavirüsle mücadele kapsamında ivedilikle alması gereken ek tedbirler şöyle sıralandı: 1. Yalnızca 65 yaş üstü ve akıllı sayaç kullanan Aski abonelerini değil, il genelindeki tüm su abonelerini kapsayacak şekilde, virüsle mücadele müddetince su ve kanalizasyon atık su bedellerinde yüzde 50 indirim yapılması ve fatura tahsilatlarının mücadele dönemi sonuna kadar ertelenmesi, 2. İçişleri Bakanlığının talimatıyla (23.03.2020 tarih ve 89780865-153-E.5823 sayılı) ilimiz genelinde şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan 3.312 esnafımız araç ruhsatında belirtilen yolcu kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edebilmekte, bu durum sabit giderleri aynı kalan esnafımız açısından büyük gelir kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle yolcu taşımacılığı yapan esnafımızdan alınmakta olan Garaj Giriş ve Çıkış ücretlerine mücadele müddetince yüzde 50 indirim yapılması, 3. Yine ilimiz genelinde servis taşımacılığı yapan 1.904 esnafımız da okulların kapalı olması sebebiyle faaliyetlerine son vermiş durumdadır. Servis taşımacılığı yapan esnafımızın Çalışma Ruhsatı ücretlerine yüzde 50 indirim yapılması, önem ve öncelik arz etmektedir.

...

Diğer Haberler