CHP'li Bülbül'e tepki

CHP'li Bülbül'e tepki

Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Ali İhsan Dilmen, CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül’ün Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu ve öğrencilerden her gün bir dua ve hadis okumasının talep edildiği “Eğitimde Ramazan Günlükleri” programına dair yaptığı eleştirisi hakkında, “Din bizim en büyük değerlerimizden birisi. Bu değerin çocuklarımıza öğretilmesinden rahatsızlık duyulması doğru bir şey değil” diye konuştu.
“ALTINDA BAŞKA BİR ŞEY ARAMANIN MANASI YOK”
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretiminin Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatında yer aldığını belirten Dilmen, “Bu hukuken yapılabilecek bir şey. Çocuklarımızdan en temel değerlerinizden olan İslam diniyle ilgili bir ayet, bir hadis veya bir dua okumalarının istenmesi, bunun eğitim sürecine dahil edilmesinde herhangi bir sakınca yok. Bunun altında başka bir şey aramanın da manası yok. Süleyman Bey’in açıklamaları kendisi açısından bir talihsizlik. Bunu yapmaması lazımdı” ifadelerini kullandı.
“YERSİZ VE ZAMANIZ BULUYORUM”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Cuma hutbesinde eşcinsellik hakkında yaptığı açıklamalar hakkında da konuşan Dilmen, “Erbaş’ın, İslam’ın emir buyurduğu ahlaksızlıklara karşı bilgileri, hangi gerekçe ve sebeple Cuma hutbesinde ifade ettiğini bilmiyorum. Bunu neden şimdi söyleme ihtiyacı hissetti bilmiyorum. Erbaş’ın açıklamalarını yersiz ve zamansız buluyorum” dedi.
"DİYANET OTORİTEDEN TALİMAT ALMAMALI"
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın izlediği politikayı eleştiren Dilmen, “Diyanet hiçbir beşeri otoriteden talimat alarak iş yapmamalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı zaten banka faizleri hakkında yaptığı açıklamayla bir hata yapmıştı. Diyanet, iktidarla olan ilişkilerinden dolayı zarar görüyor. İnşallah bu hatadan dönerler, toplumun tamamını kapsayıcı, yol gösterici bir kurum olarak varlıklarını sürdürürler” şeklinde konuştu.

...

Diğer Haberler