CHP'ye ağır suçlama

CHP'ye ağır suçlama

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, CHP'nin infaz düzenlemesini Anayasa Mahkemesi'ne götürme kararıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
"KIRMIZI ÇİZGİMİZ BELLİ"
İnfaz düzenlemesinin AK Parti ve MHP oyları ile Meclis'ten geçerek kanunlaştığını hatırlatan Yavuz, düzenleme hakkındaki tekliflerinde toplum vicdanını yaralayan cinsel suçlar, uyuşturucu madde suçları, kasten adam öldürme suçu, kadına karşı suçlar ve terör suçlarının kapsam dışında bıraktıklarını ifade etti. Muhalefetin bu yüzden teklife karşı çıktığını savunan AK Partili vekil, "Çünkü onlar eşitlikten bahsederek herkes için adalet diyerek bu kanunun çıkmasını hep engellemeye çalıştılar.Onların eşitlikten bahsettikleri bizim kapsam dışında tuttuğumuz suçlardan dolayı cezaevlerinde olan mahkumlardı. Oysa bizim kırmızı çizgimiz belliydi. Bundan asla taviz veremezdik” dedi.
"TERÖR YANDAŞLARINI KURTARMA ÇABASI"
Cumhur İttifakı olarak düzenlemeyi hayata geçirdiklerini ve binlerce mahkumu aileleri ile buluşturduklarını belirten Yavuz, "Oysa şimdi, CHP’nin yeni infaz yasasını Anayasa Mahkemesi'ne taşıması, evrensel hukuk ve eşitlik gibi masum kavramları tahrip ederek, siyasal sonuç çıkarma gayreti ve Türk milletine kurşun atan terör yandaşlarını kodesten kurtarma manevrası olmakla beraber, cinsel suçlar ve uyuşturucu suçlarının da infaz yasası kapsamına alınması içindir. Eğer ki, mahkeme eşitlik ilkesini uygularsa, muhalefet sayesinde teröristlere, katillere, tecavüzcülere, çocuk istismarcılarına, kadına şiddet uygulayanlara da af gelecek demektir" ifadesini kullandı.
"ERDOĞAN GİTSİN DİYE..."
Türkiye'deki koronavirüs mücadelesinin diğer pek çok ülkeye göre daha başarılı bir şekilde yürütüldüğünün mesajını veren Yavuz, tüm bunlara rağmen, muhalefetin yine kriz ortamından faydalanıp algı yönettiğini savundu .CHP’li belediyelerin İl Pandemi Kurulları ile çalışmayı kabul etmediğini söyleyen Yavuz, şöyle devam etti: "Sırf Recep Tayyip Erdoğan gitsin, AK Parti kaybetsin diye, darbelere, kumpaslara, sokak eylemlerine, terör örgütlerine bel bağlayanlar, şimdi de virüsü kurtuluş reçetesi olarak görüyorlar. Oysa yine başaramayacaklar. Çünkü, bizim her zorlukta birbirine kenetlenen aziz milletimiz var. Çünkü, İnsanı Yaşat ki, Devlet Yaşasın anlayışı ile her zaman aziz milletinin yanında olan ve bu yüzden milyonların hayır duasını ve desteğini her zaman alan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz var."

...

Diğer Haberler