"Devlet vatandaşa kol kanat geriyor"

AK Parti Aydın İl Teşkilatı Ekonomiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu, devletin koronavirüs tehlikesine karşı sağlıkta olduğu gibi ekonomik alanda da ciddi tedbirler aldığını belirtti. Bu kapsamda çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Sabuncu, partisinin farkını bir kez daha ortaya koyduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ülke genelinde dar gelirli 2 milyon 100 bin aileye, 1000 TL nakit yardımı yapılmakta olduğunu hatırlatan Sabuncu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarından yola çıkarak söz konusu desteğin 2 milyon 300 bin vatandaşa daha ulaşacağına dikkat çekti.
ÖDEMELER ERTELENDİ
2 milyondan fazla mükellefin, 53,6 milyar TL’lik muhtasar, KDV prim ödemelerinin 6 ay süre ile ertelendiğini dile getiren Sabuncu, esnaflar için 25 bin TL'ye kadar yüzde 4,5 maliyetli 3 ay ödemesiz hazine destekli, nakit akışlarını düzenleyecek paketin devreye sokulduğunu söyledi. Esnaf ve sanatkarların yaklaşık 90 milyon TL tutarındaki faiz yükünün hafifletildiğini savunan Sabuncu, "İşletmelerinin, olumsuz etkilendiğini beyan ederek, talepte bulunan esnaf ve sanatkarların Halkbank'a olan kredi borçlarının Nisan, Mayıs ve Haziran anapara ve faiz ödemeleri 3 ay süre ile faizsiz olarak ertelenmiştir" dedi.
MAAŞ DESTEĞİ
‘Kısa Çalışma Ödeneği’ ile faaliyetlerini azaltan ya da durduran işletmelerde çalışan vatandaşlara 3 ay maaş desteği verildiğini de hatırlatan Sabuncu, “Bürüt maaşın yüzde 60’ı hazine tarafından karşılanmaktadır. Bu miktar minimum 1752 TL’dir. 65 yaş ve kronik rahatsızlığı nedeni ile sokağa çıkamayacak olan vergi mükellefi vatandaşlarımızın beyanname ve ödemeleri yasağın sonuna kadar ertelenmiştir. Kamu bankalarımız aracılığı ile, aylık 5000 TL’nin altında geliri olan tüm vatandaşlarımız için, ‘Temel İhtiyaç Desteği Paketi’ devreye alınmıştır." şeklinde konuştu.
Sabuncu alınan tedbirler ile devletin vatandaşa kol kanat gerdiğini ekledi. (İHA)

...

Diğer Haberler