Didim'de ittifak çatlağı

Didim'de ittifak çatlağı

İYİ Parti Didim İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, terör örgütü DHKP-C sempatizanı Grup Yorum üyesi Helin Bölek'in açlık grevi sonrası ölmesi ardından sosyal medyadan bir mesaj paylaştı. Tezsezener, mesajında "Helin Bölek denen terörist seviciye zerre üzülmediğimi belirtmek isterim. Yarın öbür gün otobüs durağında kendini patlatan bir kızın arkasından şarkı türkü söyleyecek birine niye üzüleyim?" ifadesini kullandı.

CHP'DEN TEPKİ GELDİ
İYİ Partili başkanın bu çıkışı CHP'yi rahatsız etti. Didim eski Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Ceyhan, söz konusu paylaşımın altına yaptığı yorumla tepkisini dile getirdi. Ceyhan, "Helin Bölek ile aynı pencereden dünyaya bakan önemli sayıdaki kitlenin oylarını isterken de keşke beyninin arkasındakileri cesurca söyleyebilseydin. Kendisine ezici bir çoğunluğu bu ideolojiye sahip olan seçmenin oylarıyla seçildiğini hatırlatır, gereğini yapıp meclis üyeliğinden istifa edip, ilçe başkanı olduğu partide siyasi hayatını sürdürmesi daha onurlu bir davranış olacaktır." diye belirtti.

PAYLAŞIMI KALDIRDI
İYİ Partili Tezsezener, gelen tepkiler ardından paylaşımını kaldırdı. Yine sosyal medyadan bir açıklamada bulunan Tezsezener, "Çok değerli Didim halkı yapmış olduğum bir açıklama sebebiyle Alevi vatandaşlarımızı hedef aldığım iddia edildi. Öncelikle belirtmek isterim ki hali hazırda aynı evi paylaştığım en yakın arkadaşım da alevidir. Üniversitede aynı evi paylaştığım ev arkadaşım da aleviydi. Bu zamana kadar ister inançsız olsun ister inanç sahibi olsun hiç kimseyi dini görüşü ya da mezhebi sebebiyle eleştirmedim ayırt etmedim. Hz. Ali 'nin bir çok sözünü kendine rehber edenmiş birisi olarak bilirim ki La fetâ illâ Ali la seyfe illâ Zülfikar. İnsanı mezhebi ile ayırt eden şeytanın ta kendisidir." ifadesini kullandı.

"KİMSEYE TEPKİMİZ YOK"
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı ise “Sanki bir camiayı hedef almış gibi bir algı oluştu. Gelen tepkiler üzerine sosyal medyadan bir paylaşımda daha bulundu. Özetle bir mezhepten dolayı kimseye bir tepkimiz bir tavrımız yok, olamaz da. Böyle bir algı oluşturuldu. Böyle bir ortamda gerginlik oluşturulmasını doğru bulmuyoruz. Bunu kaşıyanlar oluyor, farkındayız.” dedi.

HABER MERKEZİ
[09:06, 09.04.2020] Can Güvenir: İYİ Partili başkanın mesajı CHP'yi rahatsız etti ///////// DİDİM'DE İTTİFAK ÇATLAĞI

...

Diğer Haberler