Halk istiyor! Yap Çerçioğlu

Halk istiyor! Yap Çerçioğlu

Türkiye'nin koronavirüs salgını ile mücadele ettiği bu hassas dönemde
CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun yapamadığını partilisi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaptı. Başkan Özcan'ın çağrısı ardından özel izinle olağanüstü toplanan Bolu Belediye Meclisi su fiyatlarında yüzde 50 indirime gitti. Bununla da yetinmeyen belediye ardından yüzde 10'luk bir indirim kararı daha aldı.
ESKİ BAŞKAN ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan umudunu kesen CHP Aydın eski il başkanı Bayram İnci ise atılan adımdan övgü dolu sözlerle bahsetti. Sosyal medya hesabından bir değerlendirmede bulunan İnci, "Bu zor günlerde sosyal belediyeciliğe, halkçı belediyeciliğe örnek bir davranış. Niyet halka destek, halka hizmet" ifadesini kullandı.
YAVUZ: ÖRNEK BİR DAVRANIŞ
Ortaya çıkan tabloyla ilgili AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İnci'nin paylaşımını görünce "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" demekten kendimi alıkoyamadığını ifade eden Yavuz, CHP’li Bolu Belediyesi'nin attığı adımı ise "Örnek bir davranış." şeklinde değerlendirdi. Aynı örnek davranışı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan göremediklerine dikkat çeken Yavuz, açıklamasının devamında CHP'li başkana sert sözlerle yüklendi.
"SADECE ALGI YÖNETİYOR"
Çerçioğlu'nun sadece algı yönettiğini savunan AK Partili vekil, belediye ekiplerince vatandaşlara dağıtılan Ata tohumlarını hatırlattı. Yavuz,
"Geçtiğimiz günlerde alınan tedbirler dolayısıyla evlerinden çıkmaları sınırlandırılan vatandaşlarımıza, üstlerine kendi adını yazdırdığı Ata Tohumları dediği fideleri dağıtarak, yine bir algı çalışması yapıp vatandaşlarımızın yanında olduğu yönünde mesaj vermeye çalıştı. O fideleri büyütebilmek için vatandaşların suya ihtiyaç duyacağını elbette Özlem Hanım biliyordur." dedi.
"MİSLİYLE GERİ ALIYORLAR"
Devlet tarafından bu zamana kadar yapılan ve şuan yapımı devam eden barajlar sayesinde Aydın genelinde su sıkıntısı yaşanmadığını ifade eden Yavuz, "Her musluktan şırıl şırıl sularımız akmakta ama Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin su kullanım ücretlerinin çok yüksek olması sebebiyle, vatandaşlarımız suyu her zamankinden çok daha fazla tedbirli bir şekilde kullanmaya özen gösteriyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı vatandaşımın yanındayım diyor ama verdiklerini misliyle geri alıyor." ifadelerini kullandı.
Bolu'da yaşayan vatandaşların istemesinden sonra Belediye Başkanı Özcan'ın "Gün halktan aldıklarını, halka geri verme günüdür." diyerek, suda yüzde 60 indirim yaptığını dile getiren Yavuz, "Aynı hassasiyeti, ‘’Halk ister, Büyükşehir yapar." sloganıyla hizmet vermeye çalışan CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan da bekliyoruz. Aydın halkı istiyor, yap Çerçioğlu." diye ekledi.

...

Diğer Haberler