İYİ Partili Sarı'dan salvolar

İYİ Partili Sarı'dan salvolar

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, gazeteci Fatih Altaylı'nın konuğu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e sert sözlerle yüklenmişti. Partisine dil uzattığını savunan Altaylı'ya da tepki gösteren Alıcık, "Bahçeli'ye saldıranların akıllarını başlarına almalarını tavsiye ediyorum." demişti. Alıcık'ın bu çıkışı ardından gözlerin çevrildiği İYİ Parti'den ilk açıklama geldi. İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, MHP'li il başkanını adeta topa tuttu.
SARI'DAN 31 MART GÖNDERMESİ
Alıcık'ın belediye başkanı olana kadar inançlarının peşinden giden biri olduğunu belirten Sarı, "Belediye başkanlığında ise kibir abidesi haline geldi. Alıcık, makamın verdiği güç ile önce kendi kimliğini sonra dava arkadaşlarını ve nihayet Nazilli Belediyesini kaybetti. 29 Nisan'da yapmış olduğu açıklamada Alıcık, aslında 31 Mart 2019'da kaybettiği Belediye Başkanlığı'nın içinde biriktirdiği kini ve öfkeyi deşarj etmiştir. " dedi.
"ALICIK ÇILDIRIYOR"
Alıcık'ın her türlü kirli oyuna rağmen 31 Mart seçimlerinde sandıkta büyük bir tokat yediğini savunan Sarı, şimdilerde ise oy veren vermeyen herkesin Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan'ı alkışladığını ifade etti. Sarı, "
Ve artık Kürşat Engin Özcan olduğu sürece Nazilli'de Haluk Alıcık'ın esamesi dahi okunmayacağını herkes gibi Haluk Alıcık da biliyor ve görüyor. İşte bu psikolojik durum her gün Haluk Alıcık'ı çıldırtıyor." ifadesini kullandı. Sarı açıklamasının devamında 5 madde ile Alıcık'a tepki gösterdi.
"AKIL TUTULMASI YAŞIYOR"
Alıcık ve arkadaşlarının AKP'ye teslim olduğunu ifade eden Sarı, "Türk Milliyetçilerinin yeni adresi 25 Ekim 2017 tarihinden itibaren İYİ Parti olmuştur." dedi. Alıcık'ın Akşener'in evinin önündeki gösteri için "demokratik hak" dediğini hatırlatan Sarı, "Bu durumun bir İl başkanı tarafından takdirle karşılanması akıl tutulmasıdır." ifadesini kullandı. Alıcık'ın üslubuna değinen Sarı, "5 sene önce belediye başkanı olduğu dönemde baş tacı yaptığı bir siyasetçiye "İp'in müdiresi" ifadesi tam da kendisine yakışır bir karakter yansımasıdır." diye ekledi.
"ÖNCE KENDİNİZE SAHİP ÇIKIN"
Alıcık'ın "Biz kökünü inkar etmiş mahluklardan değiliz" sözünü hatırlatan Sarı, "Çok şükür biz, bizi ve tüm milletimizi mahluk olarak değil, Yüce Allah'ın yarattığı şerefli bireyler olarak görürüz." ifadesini kullandı. İYİ Parti'den geçeceklere kapılarının açık olduğunu belirten Alıcık'a yanıt veren Sarı, "Kendilerine tavsiyem 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinin tahlillerini yapsınlar, beceremiyorlarsa biz gönderelim. Kim nereye gitmiş orada görecekler. İYİ Partilileri MHP'ye çağıran İl başkanına tavsiyemiz; öncelikle siz kendinize sahip çıkın." diye belirtti.
İYİ Partili Başkan mesajını Yunus Emre'nin şu sözleri ile bitirdi. "Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep; Dediler ilim geride, illa edep illa edep."

...

Diğer Haberler