Meclis'te HDP-CHP-İYİ Parti ortaklığı

Meclis'te HDP-CHP-İYİ Parti ortaklığı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda gerçekleştirilen infaz yasası görüşmelerinde CHP ve İYİ Parti'nin HDP ile ittifak yaptığı tescillendi. Teröristlere af isteyen HDP'ye, CHP ve İYİ Parti de infaz yasası kanunlaşmasın diye sisteme girmeyerek destek vermiş oldu.

Cezaevinde tutuklu bulunan başta Selahattin Demirtaş ve PKK sempatizanlarının da düşünce özgürlüğü kapsamında af yasasına alınmasını isteyen HDP'nin talebi karşılık bulmayınca yoklamaya katılmadı. HDP'nin yoklamaya katılmaması üzerine CHP ve İYİ Parti de yoklamaya katılmayarak HDP'ye destek vermiş oldular. Ayrıca koronavirüs önlemleri kapsamında AK Parti ve MHP'den de birçok milletvekilinin Meclis'e gelmemesi nedeniyle en az 200 milletvekilinin hazır olma şartı yerine getirilemediği için oturum ertelenerek meclis kilitlenmiş oldu. 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından görüntü ve fotoğrafları paylaşan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, "Gizli ortaklığın belgesi" diyerek tepki gösterdi. Yavuz "İnfaz yasası görüşmelerini gerçekleştirdiğimiz TBMM Genel Kurulumuzda, kanun çıkmasın diye yapılan GİZLİ ORTAKLIK resmen açığa çıktı. İstemeyen kim tabi ki .... İTTİFAKI. (CHP, İYİ Parti ve HDP omuz omuza)" diyerek tepkisini dile getirdi.

...

Diğer Haberler